Prima măsură a lui Obama în legătură cu violențele din Egipt
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
obama
obama

Aflat în concediu de câteva zile, președintele Barack Obama a transmis un mesaj prin care deplânge conflictul sângeros din Egipt și anunță că anulează exercițiile militare pe care armata americană urma să le desfășoare în compania forțelor egiptene în Peninsula Sinai.

”Deși vrem să susținem relația noastră cu Egiptul, cooperarea noastră nu poate continua în mod normal, din moment ce civilii sunt uciși pe străzi”, a transmis președintele din reședința sa de vacanță, ”Martha's Vineyard”.

”Cetățenii egipteni merită ceva mai bun decât ceea ce am văzut în ultimele zile”, a mai spus Obama, adăugând că acest ”ciclu de violențe și escaladări trebuie să înceteze”.

Criticii lui Barack Obama spun însă că președintele evită să ia o măsură considerată mult mai potrivită pentru gravitatea situației din Egipt: sistarea ajutorului militar de 1,3 miliarde de dolari care merge la Cairo. Cu toate astea, anunțul lui Obama de astăzi este prima măsură concretă luată de Administrația de la Washington în privința a masacrului din Egipt, unde, până la acest moment, au fost raportate 525 de decese.

Exercițiile militare din Peninsula Sinai urmau să înceapă luna viitoare. Ele poartă numele de ”Steaua strălucitoare”. Exercițiile bienale implică sute de trupe și sunt organizate încă de la începutul anilor 1980.

Obama a precizat că este împotriva legii marțiale și și-a arătat simpatia pentru protestatarii antiguvernamentali. Dar, din nou, liderul SUA a evitat să numească debarcarea președintelui Morsi o ”lovitură de stat”. Asta ar fi echivalat cu sistarea ajutorului financiar acordat Egiptului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel