Prima femeie redactor-șef al Reuters. Cine este Allesandra Galloni
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Agenția de știri Reuters are un nou redactor-șef în persoana Alessandrei Galloni, crând un precedent în cei 170 de ani de funcționare ai agenției. 

Agenţia de ştiri Reuters a anunţat numirea Alessandrei Galloni, în vârstă de 47 de ani, în funcţia de redactor-şef, aceasta urmând să fie prima femeie care deţine acest post în istoria de 170 de ani a agenţiei britanice, relatează AFP.

Până acum director editorial la nivel global al Reuters din 2015, Alessandra Galloni va supraveghea, de la Londra, toate funcţiile editoriale ale redacţiei, din care fac parte 2.500 de jurnalişti aflaţi în 200 de locaţii din întreaga lume, a precizat Reuters într-un comunicat.

Primul redactor-șef femeie


Alessandra Galloni va prelua funcţia pe 19 aprilie, după retragerea predecesorului său Stephen J. Adler.

Absolventă a Universităţii Harvard şi a London School of Economics (LSE), Alessandra Galloni, născută la Roma, s-a alăturat Reuters în 2013 în biroul care se ocupa de acoperirea mediatică a sudului Europei, după 13 ani la Wall Street Journal.

Preşedintele grupului Thomson Reuters, Steve Hasker, a lăudat "talentul şi expertiza sa", cu atât mai necesare "într-un moment în care lumea are mare nevoie de jurnalism independent şi obiectiv".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel