Prima femeie care se căsătorește cu o hologramă generată de AI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Pexels.com
Pexels.com
O artistă din Spania pregătește o nuntă inedită care stârnește dezbateri - cu o hologramă alimentată de inteligența artificială. Acest act artistic provoacă întrebări complexe despre natura conștiinței și a relațiilor umane.

O femeie se pregătește să devină prima persoană care se căsătorește cu o hologramă alimentată de inteligența artificială. Subiectul ridică o mulțime de întrebări despre natura conștiinței și a umanității, teme centrale în creațiile artistei spaniole Alicia Framis.

Este chiar Alicia care face planuri pentru nunta ei cu o hologramă alimentată de AI, numit AiLex. Această nuntă nu este prima incursiune a Aliciei în utilizarea artei sale pentru a explora concepte legate de relații.

Anterior, a trăit cu un manechin numit Pierre ca o modalitate de a explora iubirea și prietenia, dar ultima lucrare duce lucrurile într-o direcție mai futuristă. Artista postează frecvent despre relația ei pe pagina sa de Instagram.

Într-o postare despre relație, a scris: "Este o relație romantică între o femeie și inteligența artificială, notează Unilad.

"Știm că în curând roboții și oamenii vor fi parteneri sexuali, dar pentru mine, următorul pas important este implicarea emoțională a inteligenței artificiale cu oamenii."

Desigur, există câteva aspecte de luat în considerare în privința conținutului. Tehnologia hologramei există, dar este extrem de costisitoare și dificil de pus în practică. Nu suntem încă în stadiul Blade Runner 2049, cu holograme montate pe tavan care îți proiectează „partenerul” în jurul apartamentului tău.

Având acest lucru în vedere, AiLex pare să fie adăugat în postări pe videoclipurile de pe Instagram, mai degrabă decât să fie efectiv prezent în casă.

Nu numai atât, dar holograma prezentată în videoclipurile ei pare să fie un artist sau actor colaborator real, mai degrabă decât o simplă generare de către inteligența artificială. Nu este clar exact cum a fost integrată inteligența artificială în această lucrare; s-ar putea ca răspunsurile hologramei să fie generate de AI. Seria de performanțe va include ceremonii de nuntă, iar artista spune că nunta va avea loc la Muzeul Depot Boijmans din Rotterdam.

Cu toate acestea, ea a mai spus că ar putea merge și în alte "locuri", cum ar fi de exemplu într-un turneu.

De asemenea, ea a mai arătat o placă de alamă într-o postare pe Instagram, care are gravate atât numele ei, cât și cel al lui AiLex. Framis nu este prima artistă care folosește căsătoria ca temă centrală într-o performanță. În 2016, artista britanică Tracey Emin, cunoscută pentru lucrarea sa My Bed, s-a căsătorit cu o piatră din grădina sa, numind-o „o ancoră, ceva cu care mă pot identifica”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel