Prima fabrică de roboți umanoizi din lume se va deschide la sfârșitul acestui an
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Vor pune roboții stăpânire pe noi?

Roboții au început să preia controlul într-o fabrică specializată în producția de roboți umanoizi, unde vor juca un rol esențial în proiectarea și fabricarea altor roboți similari. Compania Agility Robotics a dezvăluit planurile pentru a construi cea mai mare fabrică de roboți umanoizi din lume, situată în Salem, Oregon.

Startup-ul tehnologic își propune să "promoveze umanitatea" prin intermediul roboților specializați în îndeplinirea sarcinilor umane obișnuite. Chiar și Amazon a susținut această companie orientată spre viitor, care a obținut peste 180 de milioane de dolari în finanțări private de la înființarea sa în 2015.

Echipa de ingineri din spatele robotului biped, cunoscut sub numele de Digit, își propune să producă peste 10.000 de astfel de roboți în fiecare an, scrie The Sun. Fiecare robot Digit are o înălțime de puțin sub 1,80 metri și este echipat cu două picioare și două brațe.

Robotul are capacitatea de a detecta prezența unei persoane sau a unei bariere în calea sa și poate naviga în jurul acestora, facilitând colaborarea eficientă cu oamenii. De la descărcarea remorcilor la manipularea coletelor, robotul Digit a fost conceput pentru a acoperi o varietate largă de sarcini. Compania speră că roboții săi vor reduce din munca pe care oamenii nu mai doresc să o efectueze.

Noua fabrică, denumită RoboFab, se va întinde pe o suprafață de peste 70.000 de metri și ar putea angaja până la 500 de persoane, pe lângă forța sa de roboți. Damion Shelton, cofondator și director executiv al Agility Robotics, a declarat pentru CNBC că speră ca roboții să contribuie la acoperirea cerințelor tot mai mari de forță de muncă în domeniul producției.

Fabrica urmează să fie deschisă la sfârșitul acestui an, iar robotul Digit va fi disponibil în general pentru clienții comerciali în 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel