Prima Doamnă a Franței, Brigitte Macron, îi dă în judecată pe cei care au spus că s-a născut bărbat
Soția lui Emmanuel Macron a luat decizia de a-i da în judecată pe cei care o acuză că s-a născut bărbat.
Soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, Brigitte, a hotărât să lanseze o acţiune în justiţie pentru răspândirea de informaţii false în sensul că este transgender şi de fapt s-a născut bărbat, a anunţat miercuri avocatul ei, potrivit Agerpres. A
depţi ai teoriei conspiraţiei, inclusiv din cercuri anti-vaccin şi de extremă-dreapta, au atacat-o pe Brigitte Macron în social media după ce în toamnă o publicaţie de extremă dreapta a publicat zvonuri, neîntemeiate, în sensul că s-a născut bărbat şi a purtat iniţial numele Jean-Michel Trogneux, Trogneux fiind numele soţiei preşedintelui francez înainte de căsătorie.
Macron se pregătește pentru alegerile de anul viitor
Aceste zvonuri au început să circule în contextul în care Emmanuel Macron se pregăteşte pentru alegerile de anul viitor, deşi nu a anunţat încă oficial că va candida din nou, şi au stârnit preocupări că va urma o perioadă de campanie "murdară" similară celei de la recentele alegeri din SUA.
Hashtag-ul #JeanMichelTrogneux a fost intens vehiculat pe Twitter în Franţa în ultimele săptămâni.
Avocatul doamnei Macron, Jean Ennochi, a menţionat pentru Reuters că plângerea vizează câteva persoane, fără a da nume şi fără a preciza dacă este vorba de o acţiune civilă sau penală. Biroul Primei Doamne a Franţei a refuzat să comenteze. Preşedintele francez a întâlnit-o pe soţia sa pe când el avea 15 ani, iar ea era profesoară, având cu 24 de ani mai mult.
Macron vrea o suplimentare a planului de relansare al UE
Președintele francez Emmanuel Macron cere o posibilă suplimentare a planului de relansare al Uniunii Europene.
Uniunea Europeană trebuie să discute dacă planul de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro este suficient pentru redresarea economică a blocului comunitar în urma pandemiei COVID-19 şi, de asemene,a să regândească cadrul bugetar definit de criteriile de la Maastricht, în special aplicarea regulii privind deficitul bugetar de maxim 3% din PIB, a estimat joi preşedintele francez Emmanuel Macron.
Din cauza crizei sanitare am pus între paranteze aplicarea regulilor noastre bugetare, dar, odată cu reaplicarea acestor reguli, nu putem face ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat şi să revenim la cadrul bugetar creat la începutul anilor '90, a susţinut Macron la o conferinţă de presă dedicată prezentării priorităţilor preşedinţiei franceze a Consiliului UE din primul semestru al anului viitor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News