Data actualizării:
Data publicării:

Prigojin spune că mercenarii Wagner nu vor lupta deocamdată în Ucraina

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Prima fotografie cu Prigojin după rebeliunea Wagner. Șeful mercenarilor, suprins în chiloți, într-un cort militar / Foto: Captură video Youtube DW
Prima fotografie cu Prigojin după rebeliunea Wagner. Șeful mercenarilor, suprins în chiloți, într-un cort militar / Foto: Captură video Youtube DW
Şeful mercenarilor ruşi, Evgheni Prigojin, a fost prezentat într-un video în care îşi întâmpină luptătorii Wagner în Belarus şi le spune că deocamdată nu vor mai lua parte la războiul din Ucraina, informează miercuri Reuters.

În video, a cărui autenticitate Reuters nu a putut-o verifica imediat, un bărbat a cărui voce şi limbă rusă sună ca ale lui Prigojin se aude întâmpinându-şi oamenii. Înregistrarea video a fost repostată de serviciul său de presă pe Telegram. 'Bine aţi venit, băieţi (...). Bine aţi venit pe pământul belarus', a spus Prigojin. Înregistrarea video a fost făcută după lăsarea nopţii şi era posibil să se discearnă doar ceea ce arăta ca profilul lui Prigojin. 'Ne-am luptat onorabil', a declarat Prigojin.

'Aţi făcut un mare lucru pentru Rusia. Ceea ce se întâmplă pe front este o ruşine în care nu trebuie să ne implicăm', a adăugat el. Prigojin le spune apoi oamenilor săi să se comporte bine faţă de localnici şi le ordonă să antreneze armata belarusă pentru o 'nouă călătorie în Africa'.

'Şi poate ne vom întoarce la SVO (operaţiunea militară specială în Ucraina) la un moment dat, când suntem siguri că nu vom fi forţaţi să ne facem de ruşine', a mai spus Prigojin. Un bărbat care semăna cu Dmitri Utkin, care a ajutat la fondarea Wagner, le-a vorbit apoi bărbaţilor. 'Acesta nu este sfârşitul. Este doar începutul celei mai mari lucrări din lume, care va fi realizată foarte curând', a spus Utkin, înainte de a trece la engleză: 'Şi bine aţi venit în iad!'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel