Prigojin îi cere lui Zelenski să abandoneze orașul Bahmut: Wagner aproape a înconjurat localitatea
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Fondatorul grupului de mercenari Wagner îi cere lui Zelenski să ordone retragerea din Bahmut.

Fondatorul și finanțatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, spune că forțele sale aproape au înconjurat orașul Bahmut și îi cere președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să ordone retragerea din localitate.

„Unitățile PMC Wagner aproape au înconjurat Bahmut. Mai rămâne un singur drum”, i-a spus el lui Zelenski într-un videoclip filmat la periferia de nord a lui Bahmutului și postat pe canalele sale de socializare.

„Ei [soldații ucraineni] se luptă, dar viața lor în apropiere de Bahmut este scurtă - o zi sau două. Dă-le șansa să părăsească orașul. Orașul este de fapt înconjurat”, a spus Prigojin.

Încercările rusești de a încercui orașul au părut că s-au diminuat ieri și azi, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, iar rușii s-au concentrat pe împingerea forțelor ucrainene afară din oraș.

La rândul său, Centrul pentru Comunicare Strategică al Ucrainei a afirmat azi că „aceasta face parte dintr-o campanie de dezinformare împotriva populației Ucrainei pentru a răspândi panica și a provoca conducerea militară și politică de vârf”.

Organizația a subliniat că videoclipul lui Prigojin a fost filmat la periferia orașului Bahmut și nu în interiorul orașului.

„Comandamentul rus evită să meargă în prima linie și nu este prima dată când Prigojin dă senzația că se află în prima linie, în timp ce de fapt se află în spate”, a adăugat centrul, conform CNN.

CITEȘTE ȘI     -    Consilierul lui Zelenski spune că ucrainenii iau în calcul retragerea din Bahmut: Nu vom sacrifica toți oamenii pentru nimic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel