Prigojin acuză un sabotaj din partea Moscovei: "Ne-au minat căile de retragere din Bahmut"
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Prigojin eliberează pușcăriașii care au luptat în Ucraina. "Nu beți, nu consumați droguri, nu violați bărbați, purtați-vă bine" - / Foto: Captură video Twitter  Volodymyr Tretyak
Prigojin eliberează pușcăriașii care au luptat în Ucraina. "Nu beți, nu consumați droguri, nu violați bărbați, purtați-vă bine" - / Foto: Captură video Twitter Volodymyr Tretyak
Șeful grupului Wagner susține că a fost sabotat de autoritățile de la Moscova, care i-au minat căile de retragere de pe frontul din Bahmut. 

Prigojin acuză din nou Moscova. Fondatorul grupului Wagner susține că „reprezentanții ministerului rus al apărării” au plantat mine de-a lungul căilor de evacuare din Bahmut ale subordonaților săi, în momentul retragerii.

Răspunzând la o întrebare de pe canalul său de Telegram, Prigojin a spus că 99% dintre militarii săi s-au retras din Bahmut din momentul capturării orașului, pe 20 mai, (Kievul nu a recunoscut oficial căderea) și a început să cedeze pozițiile armatei regulate ruse. Însă, potrivit lui Prigojin, dispozitive explozive au fost plantate într-o mulțime de puncte de-a lungul căilor de evacuare. 

„Am efectuat acțiuni de investigație pentru a documenta totul" susține Prigojin

Ancheta este în desfășurare”, a spus Prigojin. Cei care au plantat dispozitivele explozive au fost „reprezentanți ai Ministerului rus al Apărării”. „Când i-am întrebat de ce au făcut asta, ei și-au îndreptat degetele în sus”, a adăugat Prigojin, sugerând că ordinele au venit de la oficiali de rang superior.

Între timp, în zona Bahmut, rolul parașutistilor ruși crește după retragerea detașamentelor de asalt ale grupului Wagner: asta arată Ministerul Apărării britanic în actualizarea zilnică a situației de pe frontul ucrainean.

Rusia a continuat să desfășoare unități ale armatei regulate în acest sector, se arată în raportul postat pe Twitter. Forțele Aeropurtate Ruse (VDV) au preluat un rol din ce în ce mai important în orașul din estul Ucrainei: elemente ale diviziilor 76 și 106 și alte două brigăzi separate ale VDV sunt acum desfășurate în sector, notează experții londonezi.

Deși VDV și-a pierdut o mare parte din statutul său de „elită” în timpul războiului, comandamentul pare să fi căutat să păstreze o parte din această rezervă considerată mai profesionistă.

„Deoarece acum trebuie să fie desfășurați pentru a menține prima linie la Bakhmut, forțele ruse vor avea probabil o capacitate mai mică de a răspunde provocărilor la nivel operațional”, concluzionează raportul," confirm Il Messagero. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel