Prigojin acuză din nou Statul Major rus: Ei vor purta răspunderea pentru zeci de mii de morţi şi răniţi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube DW
Foto: Captură video Youtube DW
Evgheni Prigojin, șeful Grupului Wagner, a lansat noi acuzații la adresa Statului Major rus.

Statul Major rus este responsabil pentru "zeci de mii de morţi şi răniţi" ruşi în Ucraina, a acuzat vineri şeful Grupului Wagner, într-un nou mesaj ce îl vizează direct pe ministrul rus al Apărării, informează, Agerpres, citând AFP.

"Ei vor purta răspunderea pentru zeci de mii de morţi şi răniţi în faţa mamelor şi copiilor acestora", a declarat Evgheni Prigojin într-o nouă înregistrare video.

VEZI ȘI: Generalul rus demis de Putin, cel numit „măcelarul din Mariupol“, s-a înscris în Wagner

Prigojin a amenițat că își va retrage mercenarii din orașul Bahmut



Cu numai câteva ore înainte de noul mesaj, şeful grupării ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a ameninţat că îşi va retrage pe 10 mai, miercurea viitoare, unităţile din oraşul Bahmut, din estul Ucrainei, din cauza lipsei de muniţie şi a numărului mare de pierderi în rândurile soldaţilor săi.

VEZI ȘI: Prigojin amenință că mercenarii Wagner vor părăsi Bahmut pe 10 mai: Nu mai avem muniție. Suntem sortiți pieirii

"Retrag unităţile Grupului Wagner din Bahmut deoarece, prin lipsa de muniţie, acestea sunt condamnate la o moarte fără sens", a subliniat el, adresându-se "şefului de Stat Major, Valeri Gherasimov, ministrului Apărării, Serghei Şoigu, comandantului-şef Vladimir Putin şi poporului rus".

De luni de zile, liderul Wagner reclamă că Ministerul rus al Apărării nu furnizează unităţilor sale muniţia promisă. Potrivit lui Prigojin, unitatea Wagner are zilnic nevoie de 300 de tone de obuze, dar primeşte doar o treime din acestea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel