Data publicării:

Prigojin a refuzat oferta Kremlinului. Ce a fost informat înainte de rebeliune și ce se întâmplă cu mercenarii Wagner

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Evgheni Prigojin, liderul Grupului de mercenari Wagner, a reufzat oferta Kremlinului.

Liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a refuzat să semneze orice contract cu Kremlinul, potrivit șefului comitetului de apărare al Dumei de Stat, care a fost citat în presa de stat rusă, scrie Sky News.

Agenția de presă TASS îl citează pe Andrey Kartapolov, care a spus că că, în urma acestui refuz, lui Prigojin i sa spus că luptătorii săi nu vor mai participa la războiul din Ucraina.

RIA mai raportează că „înainte de evenimentele din 24 iunie, el [Prigojin] a fost informat că Wagner nu va participa la operațiunea specială”.

CITEȘTE ȘI      -      Ucraina face avansuri „lente, dar constante” în teritoriile ocupate de Rusia

Între timp, Kremlinul evită întrebările despre generalul „dispărut”


Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a evitat întrebările reporterilor cu privire la generalul „dispărut” Serghei Surovikin, în timpul unei conferințe de presă astăzi.

Dmitri Peskov a spus că întrebările despre generalul Surovikin ar trebui să fie adresate ministerului apărării, care nu a făcut niciun comentariu în această privință de când au început să circule zvonuri despre locul în care se află.

Peskov a mai spus că nu cunoaște locația liderului grupului Wagner, Evgheni prigojin, care a acceptat să se mute în Belarus, ca parte a unui acord pentru a pune capăt revoltei sale împotriva Kremlinului.

CITEȘTE ȘI      -      Vladimir Putin, baie de mulțime în Daghestan. Liderul de la Kremlin a vrut să arate că e adulat de popor, după rebeliunea Wagner / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel