Data publicării:

Prigojin a ajuns în Africa. Șeful Wagner anunță „eliberarea“ continentului / Primul mesaj al liderului mercenarilor / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură foto Twitter
Foto: Captură foto Twitter
A apărut primul mesaj video transmis de șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin.

Conform imaginilor, Prigojin se află în Africa, iar în videoclip vorbește despre Rusia care „eliberează” continentul și despre modul în care Wagner abordează grupurile teroriste din regiune și dorește să-și sporească prezența în Africa, conform SkyNews.

Ulterior, Prigojin împărtășește detalii despre recrutarea Wagner și împărtășește un număr de telefon pentru cei care doresc să se alăture.

Videoclipul, distribuit pe canalele Telegram afiliate grupului Wagner, este primul mesaj video pe care Prigojin l-a postat de la rebeliunea Wagner împotriva Moscovei.

Alte filmări, care păreau să-l arate pe Prigojin în timp ce întâmpina mercenarii în Belarus, au fost distribuite în iulie.

El a anulat revolta, iar mercenarii săi s-au retras după ce liderul belarus Alexandru Lukașenko a ajutat la negocierea unei „înțelegeri”, care a presupus plecarea lui Prigojin din Rusia în Belarus și înrolarea mercenarilor în armata rusă.

Prigojin - cândva un apropiat al lui Vladimir Putin - i-a criticat pe Serghei Şoigu şi generalul de vârf Valery Gerasimov în discursuri publice despre gestionarea invaziei Ucrainei.

De la revoltă, unii luptători Wagner s-au mutat în Belarus și au început să se antreneze acolo.

În cel mai recent videoclip, Prigojin se află într-o zonă deșertică, camuflat și cu o pușcă în mâini, iar pe fundal se observă oameni înarmați și un camion.

„Temperatura este de +50(C) - totul după cum ne place. Wagner PMC face Rusia și mai mare pe toate continentele, iar Africa - mai liberă. Dreptate și fericire – pentru poporul african, facem din viață un coșmar pentru ISIS și al Qaeda și alți bandiți”, a spus el.

Apoi spune că Wagner recrutează și că grupul „va îndeplini sarcinile care au fost stabilite”.

Forțele Wagner au fost active anterior în anumite părți ale Africii, inclusiv în Republica Centrafricană și Mali.

Ei au fost acuzați că și-au folosit priceperea militară pentru a șantaja guvernele pe care pretind că le sprijină pentru a acorda drepturi miniere profitabile - din care derivă o mare parte din averea grupului.

Ei au fost, de asemenea, acuzați de ONU și alte agenții de încălcări pe scară largă a drepturilor omului.

Susținătorii recentei lovituri de stat din Niger au fost văzuți fluturând steaguri rusești și, deși nu au existat dovezi ale implicării Wagner, Prigojin a salutat mișcarea ca fiind o veste bună.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel