Prietenie neobișnuită între un leu de 250 kg și îngrijitorul său: "E ca şi cum îţi vezi copilul crescând"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
Chiar şi animalele sălbatice cum ar fi leii, urşii sau crocodilii pot fi nişte prieteni grozavi! Iată poveştile mai multor oameni de pe glob care au legături speciale cu sălbăticiuni de care, în mod normal, nici măcar n-am îndrăzni să ne apropiem.

Faceți cunoștință cu expertul în animale din Africa de Sud, care de peste zece ani este cel mai bun prieten al unui leu de 250 de kilograme pe nume George. Cei doi s-au întâlnit prima dată când George s-a născut la „Lion and Safari Park” din provincia sud-africană Gauteng, unde Shandor Larenty (27 de ani) lucrează ca șef al creșterii animalelor. De atunci, Shandor a îngrijit felina și s-a jucat cu ea în fiecare zi. Perechea poate fi adesea văzută îmbrățișându-se într-un mod extraordinar. Leul în vârstă de 10 ani s-a dezvoltat de la un pui mic la lider al propriului său grup, dar își face mereu timp pentru Shandor. „Este ca și cum ai vedea un copil crescând. Este exact același sentiment”, a explicat îngrijitorul.

Lui George îi place să fie răsfățat, iar Shandor îl masează, îi perie coama și se joacă cu el cel puțin o dată pe zi. Shandor și George au devenit senzații pe TikTok, unde videoclipurile lor adună în mod regulat sute de mii de vizualizări.

Momente de răsfăţ pot fi surprinse aici:

Tovărăşie bizară între un urs, un leu şi un tigru

Ursul Baloo, leul Leo și tigrul Shere Khan și-au petrecut ultimii 15 de ani din viață împreună, la un adăpost din statul american Georgia. Neobișnuita prietenie a celor trei necuvântătoare a uimit o lume întreagă de-a lungul timpului, mulți experți susținând că aceasta nu va dura, iar animalele vor ajunge să se încaiere mai devreme sau mai târziu. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi. Mai mult, la fel ca în prima zi când au fost găsiți, și astăzi se joacă, mănâncă și dorm împreună, scrie Bored Panda.

Animalele au fost salvate din subsolul unei case din Atlanta în 2001, ele fiind atunci în posesia unui cunoscut dealer de droguri local, care vroia să le crească și să își intimideze rivalii cu prezența lor. Condițiile în care au crescut erau îngrozitoare, motiv pentru care Baloo a fost nevoit să treacă prin mai multe intervenții chirurgicale pentru a-și putea reveni.

Şi crocodilii pot fi afectuoşi

Legătura dintre “Crocodile Man”, un localnic din Costa Rica şi crocodilul Pocho, prietenul său mai puţin obişnuit, ar putea să ne schimbe perspectiva asupra relaţiei dintre oameni şi crocodili. Chito (cum este cunoscut localnicul din Costa Rica) înoată, se joacă cu Pocho, ba chiar îl hrăneşte.

Chito este un pescar din Costa Rica şi a devenit celebru în urma documentarului “The Man Who Swims with Crocodiles” care urmăreşte bizara lui conexiune cu crocodilul Pocho. Neobişnuita prietenie este o adevărată atracţie turistică pentru alţi costaricani şi nu numai: oameni din diverse colţuri ale lumii vin să vadă, cu ochii lor, cum se manifestă această legătură. Bărbatul a îngrijit crocodilul acum 20 de ani, când l-a găsit împuşcat de un vânător (în urma incidentului, reptilei îi fusese afectată vederea). Atunci a început prietenia lor. Chito spune că ori de câte ori a încercat să îi dea drumul crocodilului înapoi în sălbăticie, acesta se întorcea la el. Acum, Pocho îl lasă pe Chito să înoate alături de el, ba chiar îl duce pe spate prin apă ori îl “pupă”, se lasă îmbrăţişat de bărbat şi hrănit de acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel