Prevenirea accidentelor, preocupare la nivel european. CNAIR se implică într-un proiect similar, în România
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Accidente rutiere
Accidente rutiere
România ocupă primul loc la nivelul Uniunii Europene în statistica neagră a victimelor accidentelor rutiere. 

Mii de oameni îşi pierd, anual, viaţa în accidente rutiere, drame care, multe dintre ele, ar fi putut fi evitate. Fie că vorbim de traversarea neregulamentară, de viteza excesivă, teribilismul sau de neatenţia la volan, jurnalele de ştiri cuprind zilnic informaţii despre noi şi noi morţi în accidente rutiere. 

DC NEWS demarează, cu sprijinul CNAIR, o campanie de prevenire și reducere a numărului de accidente rutiere pe drumurile publice, o iniţiativă menită a sensibiliza populaţia cu privire la acest fenomen. Iar orice viaţă salvată ca urmare a faptului că un şofer sau un pieton a conştientizat riscurile şi a luat măsuri pentru a evit astfel de tragedii este un câştig enorm.

Astfel de campanii s-au derulat cu succes şi în alte ţări ale lumii, iar în grupajul următor vă vom prezenta câteva dintre acţiunile de acest gen derulate recent în Europa: 

Doi copii care şi-au pierdut mama într-un accident, campanie pentru siguranţa circulaţiei

Doi copii, cu vârsta de 10, respectiv 11 ani, a căror mamă ciclistă a fost recent ucisă într-un accident, se luptă pentru siguranța rutieră în memoria ei, relatează BBC. Clare Killey a fost un ciclist fanatic, mergând 6000 de mile pe bicicleta ei anul trecut. Ea și prietenul ei Tony Cope au murit ca urmare a unui accident produs lângă aeroportul din Liverpool. Cei doi copii s-au reîntors la bicicletele lor la doar câteva zile după moartea mamei, hotărâţi ca, în acest fel, să nu piardă pasiunea ei petru ciclism şi, în acelaşi timp, să îi facă pe ceilalţi participanţi la trafic să conştientizeze importanţa siguranţei rutiere. 

Marea Britanie: Campanie în Oxfordshire: Cifra fatală 4

În Oxfordshire s-a derulat, la începutul acestui an, o campanie de prevenire a accidentelor rutiere plecând de la rezultatele unei statistici care au relevat faptul că cele mai multe accidente rutiere s-au produs ca urmare a patru factori: nepurtarea centurii de siguranţă, viteza, neatenţia şi conducerea sub influenţa drogurilor sau a băuturilor alcoolice. 

Campanie focusată pe motociclişti, în Cipru

Autorităţile din Cipru au lansat, recent, o campanie de prevenire a accidentelor rutiere care s-a derulat până la data de 31 martie 2019 şi s-a concentrat pe conducătorii de motociclete şi mopede. S-a acordat, în cadrul acestei campanii, atenţie asupra unora dintre factorii care duc la producerea de accidente în care victime sunt conducători de motociclete sau mopede: teribilismul, nepurtarea căştii, depăşirea limitei de viteză şi conducerea fără a poseda permis de conducere. Potrivit statisticilor, în Cipru, din 2014 până în 2018, un total de 52% dintre motocicliștii uciși în accidente rutiere nu purtau cască.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel