S-au dublat preţurile biletelor la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, însă este păstrat accesul liber în cea mai importantă sală - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto DC News
Foto DC News
Preţurile biletelor la Muzeul Naţional al Unirii (MNU) Alba Iulia - clădirea Babilon s-au dublat din acest an, o creştere substanţială fiind şi la tarifele de vizitare integrat Muzeu - Museikon. Accesul liber se păstrează în Sala Unirii.

Prin urmare, din 11 ianuarie 2023, când instituţia muzeală din Alba Iulia se va redeschide după vacanţa de iarnă, tariful de vizitare în cazul clădirii Babilon va creşte de la 10 la 20 de lei pentru adulţi, de la 5 la 10 lei pentru studenţi şi pensionari şi de la 2,5 la 5 lei pentru elevi. Vezi foto aici

La Museikon, unde anterior nu se plătea bilet, adulţi vor achita câte 10 lei, studenţii şi pensionarii câte 5 lei, iar elevii câte 2,50 de lei. În ceea ce priveşte tariful de vizitare integrat Muzeu - Museikon, acesta a crescut de la 15 la 25 de lei în cazul adulţilor, de la 7,50 de lei la 12 lei pentru studenţi şi pensionari şi de la 3,50 de lei la 6 lei pentru elevi. 

Citește și -  Cel mai inspirat oraș pentru concediul tău dacă vrei să înveți și puțină istorie. Ai fost aici? / galerie foto

De subliniat că accesul este gratuit în cazul preşcolarilor, persoanelor cu dizabilităţi şi al veteranilor de război. Intrarea este liberă pentru toate categoriile de vizitatori în Sala Unirii.

Majorarea taxelor a fost adoptată, într-o şedinţă extraordinară, la finalul anului 2022, de către consilierii judeţeni din Alba, la solicitarea reprezentanţilor MNU Alba Iulia.

Muzeul este amplasat în zona centrală a fortificaţiei Cetatea Alba Carolina și a fost înființat în 1887. Din 1967, muzeul îşi are sediul în clădirea Babilon, iar în imediata sa vecinătate se află Sala Unirii. Edificiul Babilon este o construcţie ridicată în perioada 1851-1853.

Sala Unirii este găzduită de clădirea fostului cazinou militar, ridicată între anii 1898 şi 1900. În ultimele decenii, patrimoniul muzeului din Alba Iulia a crescut atât prin cercetările arheologice întreprinse, cât şi prin achiziţii şi donaţii, ajungându-se, în prezent, la aproximativ 200.000 de piese.

Prin semnificaţia sa istorică şi prin colecţiile pe care le deţine, muzeul din Alba Iulia este una dintre instituţiile de prim rang ale României. În patrimoniul muzeului se află zeci de bunuri cultural mobile, unele unicat, care sunt considerate, prin lege, de valoare excepţională pentru umanitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel