Data publicării:

Prețurile biletelor de metrou din Paris se va dubla în timpul Jocurilor Olimpice din 2024

Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Reuters: Jocurile Olimpice din 2024 vin cu prețuri de „record”.

Responsabilul de stat al regiunii capitalei franceze a declarat marți că prețurile biletelor de metrou din Paris vor aproape dubla în timpul Jocurilor Olimpice din 2024. A adăugat că rezidenții cu abonamente vor fi protejați de această creștere temporară, iar vizitatorii vor plăti "un preț echitabil".

Primarul Parisului a avertizat săptămâna trecută că serviciile de transport public, care sunt furnizate de autoritatea regională, vor fi insuficiente în timpul evenimentelor. Jocurile Olimpice vor avea loc între 26 iulie și 11 august, iar Jocurile Paralimpice între 28 august și 8 septembrie.

"În timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice, regiunea Ile de France va crește semnificativ oferta de transport. Este exclus ca rezidenții să suporte acest cost", a declarat președintele regiunii, Valerie Pecresse, pe rețelele sociale.

"Vom introduce un nou abonament, abonamentul Paris 2024, care va permite vizitatorilor să călătorească în întreaga regiune Ile de France. Va costa 16 euro pe zi și până la 70 euro pe săptămână. Este un preț corect", a afirmat Pecresse într-un videoclip.

Ea a explicat că un bilet de metrou va costa 4 euro (4,38 dolari) pentru perioada 20 iulie - 8 septembrie, precizând că rezidenții regiunii cu un abonament lunar sau anual nu vor fi afectați.

Un abonament lunar costă în mod normal 84,10 euro. ($1 = 0,9135 euro)

Vezi și: „Terorism olimpic”. Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris, amenințați cu atentate teroriste și atacuri cibernetice
https://www.dcnews.ro/terorism-olimpic-organizatorii-jocurilor-olimpice-de-la-paris-amenintati-cu-atentate-teroriste-si-atacuri-cibernetice_939183.html

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris, amenințați cu atentate teroriste și atacuri cibernetice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 au lansat a treia dintre cele patru etape de licitație pentru securitate privată, ceea ce va duce la prezența a 17.000-22.000 de agenți de securitate pe zi, inclusiv 2.000 pentru ceremonia de deschidere, care va fi o paradă lungă pe Sena, la care vor participa aproximativ 600.000 de persoane.

De asemenea, aproximativ 30.000 de polițiști și soldați vor fi mobilizați pentru a asigura împrejurimile pe 26 iulie.

"Pentru ceremonia de deschidere, există un protocol specific cu statul francez și primăria Parisului. Suntem încrezători că suntem pe drumul cel bun și că ne vom atinge obiectivele", a declarat, joi, reporterilor, directorul de securitate al Paris 2024, Bruno Le Ray.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel