Data actualizării:
Data publicării:

Prețuri record la cacao din cauza secetei care a afectat culturile din vestul Africii

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Prețurile pentru cacao s-au dublat în ultimul an, ajungând astăzi la un maxim istoric, motivul fiind seceta care a afectat arborii de cacao din vestul Africii, informează BBC.

Joi, tona de cacao a atins un record de 5.874 de dolari pe tonă, la bursa de materii prime de la New York, pentru a încheia şedinţa la 5.805 dolari pe tonă.

Încă de anul trecut, cotaţia la cacao a crescut cu aproximativ 90%. Creşterea preţurilor pune presiune asupra marilor producători de ciocolată și efectele se răsfrâng asupra consumatorilor.

'Preţurile istorice la ciocolată sunt aşteptate să limiteze creşterea veniturilor în acest an', a transmis, joi, grupul american Hershey, care se numără printre cei mai mari producători mondiali de ciocolată.

Michele Buck, directorul general de la Hershey,  a vorbit despre acest subiect.

'Nu putem vorbi despre politica de preţuri din viitor. Având în vedere unde sunt preţuri la cacao, ne vom utiliza toate instrumentele de care dispunem inclusiv politica de preţuri, astfel încât să ne gestionăm afacerile', a spus Michele Buck în cadrul unei reuniuni cu analiştii.

În ianuarie 2024, grupul Mondelez a catalogat creşterea costurilor cu ingredientele ca fiind una dintre principalele provocări cu care se va confrunta anul acesta.

Directorul financiar, Luca Zaramella, a spus că Mondelez a sesizat o 'creştere semnificativă a preţurilor la cacao şi zahăr'.

Ghana şi Coasta de Fildeş, cei mai mari producători mondiali de boabe de cacao, au fost afectate de seceta cauzată de fenomenul El Nino. Temperaturile mai ridicate şi modificarea precipitaţiilor că urmare a schimbărilor climatice pot avea şi ele un impact asupra recoltelor.

'Traderii se tem de un alt an cu producţie mică şi aceste îngrijorări au fost intensificate de fenomenul El Nino care ameninţă culturile din Africa de Vest cu vreme secetoasă', a spus Jack Scoville, analist la Price Futures Group, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel