Preţuri medicamente, ce se schimbă de la 1 aprilie 2020. Andrei Baciu: Am arătat transparenţă maximă / VIDEO
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
medicamente
medicamente
De la 1 aprilie 2020 trebuie să intre în vigoare ordinul privind proiectul de corecție a prețurilor din Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed).

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre stadiul proiectului, explicând ce s-a făcut în ultimul timp pentru corectarea erorilor care s-au identificat. 

"A fost prorogat termenul până la 1 aprilie. Mai mult decât atât, a fost stabilit un calendar de lucru pe care noi l-am respectat întru totul. A fost publicată o primă variantă după care a fost un interval în care am arătat transparenţă maximă şi a avut loc un dialog continuu pentru fiecare eroare punctuală semnalată de către cei în cauză. Mare parte dintre acestea au fost corectate.  (...) În momentul de faţă suntem în grafic, termenul era de 10-15 martie, de a finaliza tot ceea ce ţine de Ministerul Sănătăţii pentru a trimite varianta finală la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a respecta acest termen de 1 aprilie", a explicat Andrei Baciu. 

DETALII ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel