Data publicării:

Care este prețul porumbului în Portul Constanța, în ianuarie 2024

Autor: Liana Ganea | Categorie: Economie
WhatsApp
Ce se întâmplă cu prețul porumbului în acest an?

Pentru sezonul 2024-2025 se anunță o producție mai redusă de porumb, conform intențiilor de însămânțare exprimate la nivel global. Pare că mai mulți actori cheie de pe piața cerealelor au planuri de a cultiva o cantitate mai mică de porumb în acest an, ceea ce va influența, în mod inevitabil, prețurile la porumb în lunile viitoare.

Cu toate acestea, în prezent, prețul porumbului se menține la un nivel stabil în Portul Constanța.

”Porumbul este poziționat bine pe această platformă, va rămâne în continuare aici, însă lucrurile s-ar putea să se schimbe. În Brazilia și Argentina, suprafețele care se doresc a fi însămânțate cu porumb au scăzut. Uniunea Europeană va scădea numărul de hectare însămânțate cu porumb în primăvară, iar Statele Unite rămân o necunoscută până în martie”, a explicat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, într-o declarație pentru Digi24.

Până la formularea clară a intențiilor de însămânțare din America de Nord în martie, se așteaptă ca prețul porumbului să rămână la același nivel. La momentul actual, valoarea medie înregistrată în Portul Constanța e undeva în jurul sumei de 188 de euro pe tonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel