Preţul poliței de asigurare a locuinţei s-ar putea dubla
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Poliţa obligatorie de asigurare a locuinţei aproape se va dubla în următoarea perioadă, informează economica.net. Pe lângă majorarea prețului, este posibil să se introducă și noțiunea de franșiză.

Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu până la 100% iar o astfel de propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, precizează sursa citată. Informaţia a fost confirmată şi de către directorul PAID, Nicoleta Radu Neacşu.

Franşiza este un instrument des utilizat pe piaţa asigurărilor din România. Aceasta presupune că persoana asigurată îşi asumă o parte din potențial daună, dar şi faptul că nu va fi despăgubit pentru valori mai mici decât franşiza. În cazul poliţei PAID, care e o acoperire de 20.000 de euro pentru locuinţele construite din materiale modern, introducerea unei franşize de 10% ar însemna că Pool-ul nu va achita daune mai mici de 2.000 de euro, dar şi că, în cazul unei daune totale, PAID va plăti doar 18.000 de euro.

Citește și: Din 15 iulie, proprietarii de locuinţe fără asigurare vor primi amenzi. Cum? Nu se ştie, dar vor primi

Potrivit legii, toţi românii sunt obligaţi să deţină o poliţă obligatorie de asigurare a locuinţei emisă de PAID, în caz contrar riscând amenzi de până la 5 milioane de euro. Cu toate acestea, numărul polițelor de asigurare a locuințelor nu trece de 10 la sută dintre cele peste opt milioane de locuințe câte se înregistrează în România.

De asemenea, potrivit statisticilor, șase milioane de proprietari nu și-au asigurat niciodată locuințele în ultimii 20 de ani. 

Citește și: La un cutremur ca în 1977, asigurările nu mai fac față

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel