Prețul gazelor ar putea crește cu 9%
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gaze
gaze

Distribuitorii de gaze naturale au cerut majorarea preţurilor în trei trepte până în luna septembrie, cu 5%, 7% şi 9%, pentru acoperirea pierderilor, a declarat miercuri deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrie şi Servicii din Camera Deputaţilor.

Prima creştere cerută de distribuitori, de 5%, ar urma să fie aplicată la 1 aprilie, a doua, de 9%, la 1 iulie, iar cea de-a treia, de 7%, la 1 septembrie, scrie Mediafax.

Iancu a afirmat, la un seminar pe tema listării companiilor energetice la bursă, că este nevoie de protecţia consumatorilor vulnerabili şi, pe de altă parte, a criticat listarea companiilor pe piaţa de capital în condiţiile actuale, afirmând că "piaţa este jos".

La începutul lunii martie, Ministerul Economiei a anunţat că preţul gazelor naturale plătit de populaţie nu ar trebui să crească, nici în această perioadă nici "în viitor", neexistând motive pentru o astfel de evoluţie.

Distribuitorii de gaze au cerut ANRE de mai multe ori în ultimii ani majorarea tarifelor, motivând că vând în pierdere şi nu îşi mai pot acoperi costurile, ceea ce i-ar putea determina să întrerupă alimentarea cu gaze a consumatorilor şi să reducă investiţiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel