Preselecție pentru Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
În perioada 15 mai – 30 iunie 2024 se va desfășura campania națională de preselecție pentru Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”.

Organizatori: Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și în parteneriat cu Radio România și cu Televiziunea Română.

Festivalul se va desfășura sub patronajul Comisiei naționale a României pentru UNESCO.

Tema ediției, „ROMANȚA ROMÂNEASCĂ – TRADIȚIE ȘI IDENTITATE” își propune celebrarea tradiției și a valorilor identitare românești slujite de Romanța românească.

În acest context, organizăm preselecții, astfel:

1.Pentru Concursul de Interpretare:

Pentru Concursul de Creație:

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Uniunea Muzicienilor din Moldova vor participa la pregătirea Concursului de Creație, prin organizarea preselecției naționale a romanțelor înscrise în competiție. Preselecția națională va avea loc în perioada 25 - 30 iunie 2024. Documentele de înscriere și romanțele în primă audiție trebuie trimise până la data de 20 iunie 2024, conform Regulamentului oficial al festivalului.

Ediția a 57-a a Festivalului „Crizantema de Aur”, care se va desfășura în perioada 17-19 octombrie 2024 la Târgoviște, va fi structurată pe patru mari secțiuni: Concursul de Interpretare, Concursul de Creație; Concerte, Recitaluri extraordinare şi Evenimente asociate.

Regulamentul Oficial al Festivalului, fişele de înscriere, detalii şi alte informaţii suplimentare sunt postate pe site-ul www.crizantemaaur.ro şi pe site-ul www.cetatearomantei.ro.

Parteneri media: TVR, Radio România; Revista „Actualitatea Muzicală” a UCMR; Cotidianul „Ultima oră”; Radio Prodiaspora

Persoana de contact: Alina Mavrodin Vasiliu, Director artistic al Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur” Târgoviște, ediția a 57-a, 2024. Tel.: 0722/335.013. E-mail: [email protected];

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel