Preşedintelui Advocacy: Dezbaterile publice la Primăria Arad, contraproductive pe teme de interes local
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Radu_Nicosevici
Radu_Nicosevici

Preşedintele Academiei de Advocacy şi reprezentantul României în Comitetul Economic şi Social European de la Bruxelles, Radu Nicosevici consideră contraproductivă maniera în care Primăria Municipiului Arad a organizat, săptămâna trecută, o dezbatere publică pe marginea a două subiecte vitale: proiectele privind îmbunătăţirea participării cetăţenilor la procesul de luare a deciziilor la nivelul Primăriei Municipiului Arad şi aprobarea preţului local al energiei termice facturate populaţie

Autor: Adrian Stroescu

Este vorba despre proiectele privind îmbunătăţirea participării cetăţenilor la procesul de luare a deciziilor la nivelul Primăriei Municipiului Arad şi aprobarea preţului local al energiei termice facturate populaţiei si stabilirea unor măsuri de protecţie socială în perioada sezonului rece, la care Radu Nicosevici a şi participat, de altfel, informează News-Ar.

„A fost evident contraproductivă organizarea acestei dezbateri maraton pe două teme diferite, extrem de importante pentru arădeni, în aceeaşi zi”, a declarat Radu Nicosevici. „Oricum este meritoriu derularea acestui proiect privind transparenţa decizională de către funcţionari ai Primăriei din Arad”, a adăugat Nicosevici.

Acesta apreciază modul în care Consiliul Civic Arad, ca reprezentant al societăţii civile arădene, a reacţionat în cazul dezbaterii, solicitând – între altele – ca temele să fie dezbătute separat, lucru ignorat de autorităţi.

„Societatea civilă arădeană, în special Consiliul Civic Arad, a reacţionat şi s-a implicat exemplar în acest demers, dovedind profesionalism în reprezentarea cetăţenilor din Arad, în faţa autorităţilor publice locale. Sunt convins că acest model ar trebui multiplicat la nivel naţional, pentru a consolida şi profesionaliza promovarea intereselor cetăţenilor dintr-o comunitate în faţa decidenţilor politici”, a precizat Nicosevici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel