Președintele Zelenski, nou mesaj din Kiev. A refuzat să părăsească țara la propunerea SUA
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Artūras Kokorevas, de la Pexels
Fotografie creată de Artūras Kokorevas, de la Pexels
Președintele Zelenski a transmis un nou mesaj de pe străzile Kievului după ce a refuzat să părăsească țara, la propunerea SUA.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite, sâmbătă dimineaţa, un nou mesaj de pe străzile Kievului: „Nu depunem armele”.

Zelenski a transmis un mesaj video, sâmbătă dimineaţa, prin care transmite încredere, putere, şi cere oamenilor să nu creadă ştirile false.

„Nu depunem armele”, afirmă Zelenski, care precizează că rămâne în Kiev.

Cei care îi comentează postarea remarcă oboseala de pe chipul președintelui ucrainean și îi spun că este „cel mai bun președinte din lume”.

Statele Unite s-au oferit să ajute la evacuarea lui Volodimir Zelenski din Kiev pentru a scăpa de amenințările la adresa vieții sale, dar acesta a refuzat să plece, a scris The Guardian, transmite Mediafax.

 CITEȘTE ȘI: Întârzieri și blocaje la Siret. MAE recomandă folosirea celorlalte frontiere

Zelenski s-a angajat să rămână în Ucraina, deși Statele Unite s-au oferit să ajute la evacuarea sa

Statele Unite s-au oferit să ajute la evacuarea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, din Kiev pentru a scăpa de amenințările la adresa vieții sale, dar acesta a refuzat până acum să plece, scrie The Guardian, citând Washington Post. Zelenski s-a angajat să rămână în Ucraina, conștient că este „inamicul nr. 1" al Rusiei, iar familia sa „inamicul nr 2".

Citând oficiali americani și ucraineni, Washington Post a relatat că agențiile de informații americane, inclusiv directorul CIA în timpul unei vizite în Ucraina în ianuarie, l-au avertizat pe Zelenski de amenințarea la adresa siguranței sale timp de mai multe săptămâni.

Informațiile de la acea vreme sugerau că echipele de asasini ruși s-ar fi aflat deja în Kiev.

„L-am avertizat nu numai de amenințarea invaziei rusești, care acum este o realitate, ci și de amenințarea la adresa sa personală", a declarat Adam B. Schiff (D-Calif), președintele Comitetului pentru Informații din Camera Reprezentanților: „suntem pregătiți să îl ajutăm în orice fel".

CITEȘTE ȘI: DefenseRomania: Asediu total la Kiev. Ucraina doboară două avioane de parașutiști ruși // Rusia lansează rachete din Marea Neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel