Președintele Volodimir Zelenski a fost ilustrat pe coperta revistei New Yorker / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Володимир Зеленський
Sursa foto: Facebook Володимир Зеленський
Președintele Ucrainei a fost ales pentru a fi ilustrat pe coperta revistei New Yorker.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost ales pentru coperta ultimei ediții a revistei New Yorker.

Ilustrația îl înfățișează pe Zelensky stând singur pe un fundal de explozii. El este îmbrăcat în haine militare și flutură steagul Ucrainei în timp ce se uită spre vest.

Revista a spus că ilustrația de copertă, de Barry Blitt, se numește „Reziliență”, potrivit BBC.

CITEȘTE ȘI   -  Războiul Rusia - Ucraina va continua, anunță Macron: Putin refuză încetarea focului. Discuția cu el este dificilă

Zelenski avertizează că Rusia nu se va opri în Ucraina și spune că Biden ar putea să „facă mai mult“ pentru a opri războiul

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat țările occidentale că războiul nu se va opri în Ucraina, iar un atac asupra libertăților de acolo va afecta tot restul lumii.

În timpul unui interviu la ABC World News Tonight cu David Muir luni, Zelensky a evidențiat din nou necesitatea securizării spațiului aerian al Ucrainei, îndemnând SUA și NATO să ofere ajutor.

„Nu putem permite doar Rusiei să fie activă acolo, pentru că ne bombardează, ne bombardează, trimit rachete, elicoptere, avioane de luptă – o mulțime de lucruri”, a spus Zelensky. „Nu ne controlăm cerul”, a adăugat președintele ucrainean.

El a adăugat că e de părere că președintele american Joe Biden „poate face mai mult” pentru a opri războiul. "Sunt sigur că poate și mi-aș dori să cred asta. El este capabil să facă asta", a spus Zelenski.

SUA și NATO se opun creării unei zone de excludere a zborului în Ucraina, avertizând că o astfel de mișcare ar putea duce la un „război cu drepturi depline în Europa”. Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că țările care impun o astfel de zonă de excludere a zborurilor vor fi considerate ca participante la conflict.

Luni, Casa Albă a declarat că Biden rămâne ferm în angajamentul său de a ține trupele americane în afara conflictului.

Președintele ucrainean a spus că rachetele lovesc structuri civile, inclusiv universități și clinici de pediatrie.

„Cred că nu există alt răspuns... (Rachetele) trebuie doborâte. Trebuie să salvați viețile”, a spus președintele ucrainean (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel