Președintele Traian Băsescu a promulgat legea bugetului pe 2013
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
traian băsescu dece
traian băsescu dece

Președintele României Traian Băsescu a promulgat, joi, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pe 2013, informează Președinția.

Șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2013 și Decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale pe anul 2013. Acum o săptămână, CCR a stabilit că legea bugetului este constituțională.

Plenul Curții Constituționale a dezbătut, miercuri, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecția neconstituționalității legii bugetului ridicată de grupul parlamentar al PDL.

Parlamentul a adoptat pe șapte februarie proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, în favoarea adoptării proiectului de act normativ propus de Guvern pronunţându-se 309 senatori şi deputaţi şi fiind înregistrate 108 voturi "împotrivă". PDL a sesizat CCR că Legea bugetului pe 2013 a fost adoptată fără cvorum şi fără a lua în considerare amendamentele opoziţiei, iar fundamentarea bugetului s-a făcut pe Statutul parlamentarilor, act încă neadoptat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel