Preşedintele şi Guvernul, salarii REDUSE LA JUMĂTATE
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Preşedintele şi Guvernul au luat decizia de a-şi tăia propriile salarii cu 50 la sută. 

Preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, şi-a înjumătăţit salariul, precum şi pe cel al membrilor guvernului, din cauza crizei cauzate de epidemia de coronavirus, a anunţat sâmbătă Preşedinţia ecuadoriană, informează duminică AFP.

Lenin Moreno a decis, prin decret, să "reducă la jumătate remunerarea preşedintelui Republicii, a vicepreşedintelui Republicii, a miniştrilor şi miniştrilor-adjuncţi", a informat serviciului de comunicare al Preşedinţiei Ecuadorului.

"Scăderea veniturilor statului, rezultat al crizei COVID-19, a produs efecte negative asupra economiei ţării, motiv pentru care este imperios să reducem remuneraţiile" principalilor funcţionari, a explicat Preşedinţia, conform Agerpres. 

Moreno a anunţat la 12 aprilie, pe Twitter, că intenţionează să-şi reducă salariul şi pe cel al altor înalţi funcţionari de stat. Măsura a intrat oficial în vigoare după semnarea decretului, la 8 mai.

Înainte de aceasta, salariul lunar al preşedintelui ecuadorian depăşea echivalentul a 5.000 de dolari, vicepreşedintele câştiga 4.800 de dolari, miniştrii câte 4.400 de dolari, iar miniştrii-adjuncţi 4.200.

Salariul mediu lunar din Ecuador este de 400 de dolari.

Reducerile anunţate la cel mai înalt nivel al statului ar urma să ducă la o revizuire generală a salariilor în sectorul public, pentru că o lege ecuadoriană dispune ca niciun funcţionar de stat să nu poată primi un salariu lunar mai mare decât preşedintele.

Potrivit celui mai recent bilanţ oficial, Ecuadorul a înregistrat până acum 29.071 de cazuri de contaminare şi 1.717 de decese de COVID-19. De asemenea, autorităţile au recenzat alte 1.912 de cazuri cauzate probabil de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel