Data actualizării:
Data publicării:

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, mesaj pentru premierul Republicii Moldova: Aveţi toată susţinerea noastră

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Întrevederea preşedintelui Senatului României, dl Florin-Vasile Cîţu, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa.

Preşedintele Senatului, dl Florin-Vasile Cîţu, a avut joi, 9 decembrie a.c., o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Moldova, dna Natalia Gavriliţa, cu ocazia vizitei oficiale pe care domnia sa o efectuează la Bucureşti.

Discuţiile au vizat continuarea dialogului politic susţinut şi de substanţă din ultima perioadă şi aspecte de actualitate ale cooperării bilaterale, pentru o abordare aplicată şi cuprinzătoare a agendei sectoriale şi stabilirea unor repere solide în vederea avansării proiectelor prioritare comune.

Referindu-se la sprijinul României din punct de vedere politic, atât în plan intern, dar şi în cadrul forurilor decizionale ale Uniunii Europene, preşedintele Senatului, dl Florin-Vasile Cîţu, a afirmat: "Aveţi toată susţinerea noastră pentru a merge mai departe pe parcursul european".

Totodată, abordând tema cooperării parlamentare, preşedintele Senatului a exprimat întreaga susţinere a Senatului în procesele de transformare, modernizare şi de implementare a reformelor din Republica Moldova. Domnia sa a arătat disponibilitatea de a transmite din experienţa şi expertiza legislativă a României, în special în ceea ce priveşte reforma justiţiei, combaterea corupţiei, susţinerea mediului de afaceri.

Preşedintele Senatului a evidenţiat sprijinul pentru toate acele proiecte care vor asigura o mai bună colaborare între cele două state, în spiritul valorilor europene.

De asemenea, preşedintele Senatului a lăudat hotărârea şi voinţa politică solidă a Republicii Moldova pentru implementarea rapidă a reformelor de pe agenda europeană, necesare pentru bunăstarea cetăţenilor, pentru modernizarea şi consolidarea stabilităţii ţării.

Nu în ultimul rând, preşedintele Senatului a mulţumit pentru colaborarea eficientă dintre cele două state în contextul pandemiei de COVID-19.

Din partea Senatului României au participat la întrevedere dl senator Robert-Marius Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului, dna senator Anca-Dana Dragu, dl senator Cătălin-Daniel Fenechiu, dl senator Eugen Ţapu Nazare, chestor al Senatului, precum şi dl Ciprian Bucur, secretarul general al Senatului. Din delegaţia Republicii Moldova au făcut parte dl Sergiu Litvinenco, ministrul Justiţiei şi dl Veaceslav Dobîndă, secretar de stat, ministerul afacerilor externe şi integrării europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel