Președintele sârb, întâlnire cu Viktor Orbán: Prietenii adevărați se sprijină unul pe celălalt chiar şi în vremuri dificile
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 16 sep 2022, 22:31
WhatsApp
Președintele sârb Aleksandar Vucic a avut o întâlnire cu premierul maghiar Viktor Orbán.

Prietenii adevăraţi se sprijină unul pe celălalt chiar şi în vremuri dificile, iar Serbia şi Ungaria sunt cu siguranţă prieteni adevăraţi, a declarat vineri, la Belgrad, preşedintele sârb Aleksandar Vucic, după ce l-a decorat pe prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban.

În cadrul conferinţei de presă comune a celor doi politicieni, şeful statului sârb a considerat o onoare acordarea celei mai înalte distincţii a Serbiei premierului ungar, pentru construirea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi fraternitate deosebit de bune între cele două ţări.

De asemenea, Aleksandar Vucic i-a mulţumit lui Viktor Orbán pentru eforturile sale continue de îmbunătăţire a relaţiei dintre cele două ţări, care, prin urmare, este tot mai bună şi a atins până în prezent un nivel maxim fără precedent în istoria lor. El a subliniat că Serbia este recunoscătoare Ungariei şi în special premierului ungar, pentru sprijinul deschis şi clar acordat Serbiei întotdeauna şi în orice circumstanţă, fie că este vorba de integrarea europeană, fie în chestiuni regionale sau bilaterale.

Preşedintele sârb a spus printre altele că adevăraţii prieteni se cunosc în situaţii dificile, iar Ungaria a avut puterea de a fi alături de Serbia chiar şi atunci când ar fi fost mai uşor să-i întoarcă spatele. “Prin urmare, Ungaria poate fi sigură că Serbia va rămâne întotdeauna un prieten adevărat şi o va sprijini”, a subliniat preşedintele sârb.

Aleksandar Vucic a vorbit despre relaţiile şi realizările comune ale celor două ţări, care sunt impresionante, dar totodată obligă părţile să păstreze şi să cultive această prietenie şi în viitor, să continue să lucreze la dezvoltarea relaţiilor şi cooperării strategice între cele două părţi.

Preşedintele sârb a mulţumit Ungariei şi pentru că a oferit Serbiei posibilitatea de a înmagazina gaze naturale în depozitele ungare. “În aceste vremuri dificile fiecare îşi vede doar de propriile interese, Ungaria însă a avut puterea să ajute Serbia în efortul de a asigura o iarnă mai liniştită şi mai caldă cetăţenilor săi”, a subliniat el.

În încheiere, Aleksandar Vucic şi-a exprimat convingerea că Viktor Orbán ar fi continuat să lucreze pentru bunăstarea celor două ţări chiar şi fără să fi fost decorat. El a spus că de la Iancu de Hunedoara şi de la Matia Corvinul încoace, Serbia nu a avut un prieten mai bun decât Viktor Orbán, conform Hirado.

Benzinăriile din Ungaria nu mai acceptă prețurile plafonate de guvernul lui Viktor Orban. Motorina ar putea fi cu peste 50% mai scumpă, iar benzina cu peste 30%

Plafonarea prețurilor crburanților în Ungaria și-a atins obiectivul, iar acum este necesar să fie desființată complet, a declarat secretarul general al Asociației Ungare pentru Uleiuri Minerale.

În timpul unui interviu, Ottó Grád a spus că „în ultimele 10 luni, măsura și-a atins scopul, așa că nu există altă alternativă, trebuie eliminată complet”.

Potrivit secretarului general, pierderile nu mai pot fi finanțate și există probleme de aprovizionare pe piețele interne și regionale, așa că consumul excesiv ar trebui redus cât mai curând posibil. El a adăugat că e de părere că eliminarea plafonului de preț va reduce cu siguranță cererea.

Aceeași părere a fost exprimată și de Gábor Egri, președintele Asociației Benzinăriilor Independente (FBSZ) (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?