Președintele nu a dat mâna cu Vîlceanu. Chirieac: Ce l-a deranjat pe Iohannis
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dan Vîlceanu a depus jurământul ca ministru de Finanțe / Foto Administrația Prezidențială
Dan Vîlceanu a depus jurământul ca ministru de Finanțe / Foto Administrația Prezidențială
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză după ce Dan Vîlceanu a depus jurământul pentru funcția de ministru al Finanțelor, miercuri după-amiază, la Palatul Cotroceni.

Dan Vîlceanu a depus, miercuri, 18 august, jurământul de învestitură în funcția de ministru de Finanțe. Ceremonia a fost scurtă, iar președintele Klaus Iohannis nu a susținut niciun discurs. De menționat că președintele nu a dat mâna cu Dan Vîlceanu în momentul în care acesta a preluat documentul semnat. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect.

„Ceremonia a fost extrem de scurtă. Klaus Iohannis părea, cumva, distant. Ce credeți că l-a deranjat: noua numire a lui Dan Vîlceanu sau problemele domnului Florin Cîțu?”, a fost întrebat Bogdan Chirieac, miercuri după-amiază, la Antena 3, de către Cătălina Porumbel. 

„Sunt foarte multe răspunsuri. Poate că domnul Iohannis este deranjat că a fost luat din vacanță. Poate fi o explicație. Puteau să facă în așa fel încât să nu-l demită pe Alexandru Nazare în crucea vremii și să-l demită la toamnă. Ceea ce cred că l-a deranjat pe președinte în mod real este personajul acesta controversat, domnul Dan Vîlceanu. Acum nu înțeleg dacă președintele nu e mulțumit... Înțeleg că nu a dat mâna cu domnia sa, ceea ce pentru Guvernul său nu se face. Înțeleg să nu dai mâna cu un Guvern al ciumei roșii, dar să nu dai mâna cu cel mai important ministru al Guvernului, respectiv ministrul de Finanțe, nu mi se pare de bun augur. Deci, poate că nu a fost de acord cu numirea. Dar, dacă nu a fost de acord, de ce a acceptat?!”, a spus Bogdan Chirieac. 

Dan Vîlceanu: Jur să respect Constituţia şi legile ţării

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a spus Dan Vîlceanu.

La ceremonie au fost prezenți și premierul Florin Cîțu, și liderul PNL, Ludovic Orban, precum și președintele Senatului, Anca Dragu.

Dan Vîlceanu este propunerea votată în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor. „Este o încredere pentru care mă simt obligat”, a spus Dan Vîlceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel