Președintele Microsoft, Brad Smith, critică piratarea SolarWinds. „Asalt global nediscriminant. Un pericol pe care lumea nu și-l permite”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Președintele Microsoft, Brad Smith. Critici pentru atacul presupus rusesc asupra SolarWinds
Președintele Microsoft, Brad Smith. Critici pentru atacul presupus rusesc asupra SolarWinds
Președintele Microsoft, Brad Smith, a numit piratarea SolarWinds „un uriaș asalt global nediscriminant” care ar trebui să reprezinte un mesaj de trezire pentru experții în siguranță cibernetică.

Conform BBC, Smith livra un discurs la CES 2021, primul de acest gen din 2012 încoace, în care a abordat atacul asupra SolarWinds, eveniment ce le-a dat hackerilor o „ușiță” prin care să spioneze asupra clienților companiei. Microsoft s-a aflat printre victime și a confirmat că o bucată din propriul codul sursă, de obicei inaccesibil, a fost accesat. Autoritățile americane au motive să creadă că Rusia se află în spatele atacului.

„Guvernele s-au spionat reciproc sute de ani, așa că ar fi naiv să gândim că o să se oprească sau să le cerem acest lucru”, a spus Smith. „Dar, am trăit multă vreme într-o lume unde existau legi și norme ce creau așteptări despre ceea ce e acceptabil. Ceea ce s-a întâmplat cu SolarWinds nu este normal. De ce? Pentru că nu a fost încercarea unei națiuni de a spiona pur și simplu o rețea de computere. A fost un uriaș asalt global nediscriminant asupra lanțului de aprovizionare tehnologic, pe care cu toții trebuie să-l protejăm. Este un pericol pe care lumea nu și-l permite”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel