Preşedintele Macron ameninţă cu noi sancţiuni pentru coloniştii israelieni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Franţa "ia în considerare alte măsuri" de sancţionare a coloniştilor israelieni, care se fac "vinovaţi de violenţă împotriva civililor palestinieni" în Cisiordania.

"În ceea ce priveşte Cisiordania, cei doi lideri au condamnat ferm anunţurile recente ale Israelului privind colonizarea, care sunt contrare dreptului internaţional", a spus într-un comunicat preşedinţia franceză.

Emmanuel Macron a amintit că "au fost luate primele măsuri împotriva coloniştilor vinovaţi de violenţă împotriva civililor palestinieni şi că Franţa ia în considerare alte măsuri, în consultare cu partenerii săi".

În februarie, autoritățile de la Paris au comunicat că au impus "sancţiuni" împotriva a 28 de "colonişti israelieni extremişti", acuzați de "violenţă împotriva civililor palestinieni din Cisiordania". Acești 28 de indivizi sunt "vizați de o interdicţie administrativă pe teritoriul francez", potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Aproape 1.100 de hectare de teren au fost desemnate ca "teren de stat" de către autoritățile israeliene, o cifră deja de două ori mai mare decât în întreg anul 1999

Uniunea Europeană a aplicat sancţiuni împotriva a patru coloniști israelieni şi a două grupuri de activişti israelieni "extremişti" din cauza violențelor comise împotriva comunității palestiniene din regiunile Cisiordaniei și Ierusalimului.

Începând din ianuarie, aproape 1.100 de hectare de teren au fost desemnate ca "teren de stat" de către autoritățile israeliene, o cifră deja de două ori mai mare decât în întreg anul 1999, an care a înregistrat un record în acest sens. Acest statut conferă guvernului controlul asupra modului în care aceste terenuri sunt utilizate, ceea ce înseamnă că accesul palestinienilor din Cisiordania la aceste zone este inevitabil restricționat.

Emmanuel Macron şi Abdullah al II-lea "au menţionat situaţia umanitară catastrofală din Gaza" şi "şi-au exprimat cea mai profundă îngrijorare cu privire la perspectiva unei ofensive israeliene asupra Rafah, unde peste 1,5 milioane de persoane sunt refugiate şi şi-au reiterat opoziţia faţă de această operaţiune."Amândoi au insistat asupra necesităţii unei încetări imediate şi durabile a focului pentru a permite livrarea masivă de ajutoare de urgenţă şi protecţia populaţiei civile", se regăsește în comunicat.

Liderul de la Paris "a amintit, de asemenea, că eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas este o prioritate absolută pentru Franţa", conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel