Data actualizării:
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis, o nouă vizită externă. În ce țară pleacă președintele astăzi

Autor: Irina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Cetinje/ Muntenegru
Cetinje/ Muntenegru

Președintele Klaus Iohannis efectuează o nouă vizită externă. 

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, miercuri, o vizită oficială în Muntenegru, la invitaţia omologului său Jakov Milatovic.

”Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, miercuri, 23 octombrie 2024, o vizită oficială în Muntenegru, la invitația Președintelui Jakov Milatović.

Vizita oficială a Președintelui României, prima la nivel de șef de stat de la stabilirea relațiilor diplomatice, marchează un moment de referință în plan bilateral și are loc în contextul unui dinamici deosebite, atât a dialogului politico-diplomatic, cât și a celui sectorial.

Președintele Klaus Iohannis va fi primit de Președintele Jakov Milatović la reședința oficială din Cetinje. Consultările politice dintre cei doi Președinți vor viza teme privind cooperarea politico-diplomatică și în domeniul apărării, sprijinul pentru parcursul european al Muntenegrului, principalele provocări de securitate în plan regional și global. În ceea ce privește ariile sectoriale de cooperare, vor fi abordate oportunitățile existente pentru creșterea investițiilor și a schimburilor comerciale, impulsionarea contactelor în domeniile energiei, turismului, agriculturii, afacerilor interne, cercetării, educației și culturii” anunță Administrația Prezidențială. 

Agenda zilei de 23 octombrie: 

Vizită oficială în Muntenegru 

12:00 Ceremonia primirii oficiale de către Președintele Muntenegrului, Jakov Milatović, la Palatul Albastru

(Ora României)

Reședința oficială a Președintelui Muntenegru - Cetinje

- Convorbiri tête-à-tête 

- Convorbiri oficiale 

- Declarații de presă comune (aprox. ora 13:25, ora României)

Amintim că și-n ultima deplasare externă președintele Klaus Iohannis a ales un avion privat, deși mergea în Belgia. Rămâne de văzut cu ce se va deplasa președintele de această dată în Muntenegru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel