Preşedintele Israelului - la ceremonia de comemorare a soldaţilor morţi în 2010 în accidentul aviatic din Munţii Bucegi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ceremonia de comemorare la 10 ani de la tragedia din Bucegi, în prezența ambasadorului Israelului în România, David Saranga. FotoȘ Ambasada Israelului
Ceremonia de comemorare la 10 ani de la tragedia din Bucegi, în prezența ambasadorului Israelului în România, David Saranga. FotoȘ Ambasada Israelului
Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, participă joi, la monumentul româno-israelian din Munţii Bucegi, la ceremonia militară şi religioasă de comemorare a celor şapte militari - şase israelieni şi un român -, care au murit în tragedia aviatică din 2010. 

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, la ceremonia din comuna braşoveană Şimon vor participa oficialităţi române şi israeliene, camarazi şi membri de familie ai militarilor căzuţi în misiune. La evenimentul de comemorare va lua parte şi şeful Forţelor Aeriene Israeliene.

'Joi, preşedintele Rivlin, şeful Forţelor Aeriene Israeliene şi şeful Forţelor Aeriene Române vor participa la ceremonia de comemorare a soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter din 2010, în Munţii Bucegi.

Oficialilor li se vor alătura 100 de membri ai familiilor celor 7 eroi', a precizat recent, într-o postare pe Facebook, ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, efectuează în această săptămână o vizită de stat în România, la invitaţia omologului său, Klaus Iohannis.

La 26 iulie 2010, un elicopter israelian de transport tip Sikorsky CH-53, care lua parte la exercitiul aerian romano-israelian "Blue Sky 2010", s-a prabusit in zona Fundata-Zarnesti, Coltii Tapului (judetul Brasov) din masivul Bucegi, fara a exista supravietuitori. La bordul aparatului se aflau sase militari israelieni și unul român.

În memoria celor șapte militari, la locul prăbușirii, în comuna Șimon,  a fost ridicat un monument.

Vezi și: CCIR a organizat Forumul Economic România – Israel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel