Data publicării:

Preşedintele Iranului şi ministrul de externe au primit viză pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, a confirmat Teheranul

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, şi ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif se deplasează la New York pentru a lua parte la lucrările Adunării Generale a ONU, în pofida îndoielilor iniţiale legate de emiterea vizei de către SUA, relatează vineri dpa.

SUA i-au acordat viză preşedintelui Rouhani pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, săptămâna viitoare, a confirmat joi pentru dpa un purtător de cuvânt al misiunii iraniene la Naţiunile Unite, Alireza Miryousefi.

Purtătorul de cuvânt al MAE iranian Abbas Mousavi a transmis joi pe Twitter că ministrul de externe Zarif urmează să plece la New York vineri dimineaţa pentru a lua parte la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale, după ce mai devreme în aceeaşi zi Zarif l-a acuzat pe omologul său american Mike Pompeo că a refuzat să acorde vize delegaţiei iraniene.

Miercuri, secretarul de stat american a acuzat Iranul că se află în spatele recentelor atacuri cu drone asupra unor facilităţi petroliere saudite, calificându-le drept "un gest de război" din partea Teheranului, dar a doua zi a părut să adopte o retorică mai calmă, afirmând că SUA vor o "soluţie paşnică". Tot miercuri preşedintele american Donald Trump a cerut Trezoreriei SUA să "majoreze substanţial" sancţiunile împotriva Iranului, în urma atacurilor cu drone din weekend.

Iranul a negat orice implicare în aceste raiduri.

Adunarea Generală a ONU începe marţi la New York, iar Hassan Rouhani ar urma să susţină un discurs miercuri. Există speculaţii că Rouhani se va întâlni cu Trump în marja summitului Adunării Generale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel