Președintele Iohannis și premierul Ciucă se vor întâlni pentru a discuta situația tensionată din Ucraina
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Klaus Iohannis
Sursă foto: Facebook - Klaus Iohannis
Cei doi lideri ai țării să vor întâlni pentru a discuta situația din Ucraina, amenințată de Rusia cu un atac al armatei. 

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, vineri, cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pentru a discuta situaţia de securitate de pe Flancul Estic, potrivit Administraţiei Prezidenţiale citate de Agerpres. 

Şeful statului a salutat, joi, anunţurile preşedinţilor SUA, Joe Biden, şi Franţei, Emmanuel Macron, cu privire la prezenţa militară consolidată a NATO pe Flancul Estic.

Prezența militară a SUA va crește în România

"Salut anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situaţia de securitate se deteriorează şi mai mult. Parteneriatul Strategic România-SUA şi solidaritatea NATO sunt foarte puternice", a scris Iohannis pe Twitter.

De asemenea, şeful statului a vorbit de anunţul omologului francez, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea Franţei de a participa cu trupe NATO pe teritoriul României.

"Salut călduros anunţul preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară întărită a NATO în România. Parteneriatul Strategic România-Franţa va fi astfel întărit pe Flancul Estic, în regiunea Mării Negre", a fost mesajul lui Iohannis pe Twitter. 

Panică la Kiev

Președintele american Joe Biden a declanșat, din neatenție, un semnal de alarmă, sugerând că Rusia va invada, într-adevăr, Ucraina din nou, scrie Kiev Post.

El a sugerat, în timpul unei conferințe de presă din 19 ianuarie, că un răspuns al SUA la un atac rusesc asupra Ucrainei va depinde de modul în care va avea loc, sugerând din neatenție că o invazie militară rusă a fost probabil un fapt împlinit. Biden a explicat că sancțiunile SUA vor depinde dacă un atac ar fi „o incursiune minoră” sau o invazie mai semnificativă.

„Cred că ceea ce veți vedea este că Rusia va fi trasă la răspundere dacă invadează și depinde de ceea ce face. Un lucru este dacă este o incursiune minoră și ajungem să fim nevoiți să ne luptăm despre ce să facem și să nu facem”, a spus Biden. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel