Iohannis, lansare carte - ''EU.RO. Un dialog deschis despre Europa''. Pret de vanzare
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Iohannis, lansare carte - ''EU.RO. Un dialog deschis despre Europa''. Pret de vanzare
Iohannis, lansare carte - ''EU.RO. Un dialog deschis despre Europa''. Pret de vanzare
Preşedintele Klaus Iohannis îşi lansează miercuri, la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti, volumul "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa".

Cartea a fost publicată de Editura Curtea Veche Publishing. Potrivit unui comunicat al editurii, volumul este un "ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent şi ce anume implică pentru România apartenenţa la proiectul comunitar".

"Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori şi teme politice relevante pentru constructul european. Intenţia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicaţii concise şi răspunsuri la întrebări esenţiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetăţeni şi care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparţine spaţiului comunitar şi se încheie cu modul în care ne proiectăm prezenţa în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetăţeni despre modul de funcţionare a mecanismelor politice şi despre marile teme care solicită, astăzi, atenţia lumii întregi", spune Klaus Iohannis în introducerea cărţii, potrivit editurii.

Volumul, care este cea de a treia carte scrisă de Klaus Iohannis, costă 59 de lei. Prima carte scrisă de şeful statului - "Pas cu pas" - a fost publicată în 2014. Cea de a doua, intitulată "Primul pas", a apărut în anul 2015.

Citește și:

Scrisoarea preşedintelui Iohannis privind referendumul, discutată în Parlament

Promulgare făcută de Iohannis. Creșteri salariale de 25%. Cine beneficiazăGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel