Președintele Germaniei, acuzații la adresa lui Vladimir Putin: VISUL unei case comune europene şi în pace s-a SPULBERAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Președintele Germaniei, acuzații la adresa lui Vladimir Putin: VISUL unei case comune europene şi în pace s-a SPULBERAT / Foto: Kremlin.ru
Președintele Germaniei, acuzații la adresa lui Vladimir Putin: VISUL unei case comune europene şi în pace s-a SPULBERAT / Foto: Kremlin.ru
Preşedintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, îl acuză pe Putin că a spulberat "visul unei epoci a păcii în Europa".

Preşedintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier l-a acuzat duminică pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, că a spulberat "visul unei epoci a păcii în Europa" pentru a sădi "coşmarul unui război brutal şi ilegitim" de pe o poziţie de "putere atomică", relatează Agerpres, citând EFE.

"Astăzi, în această zi de 8 mai, visul unei case comune europene şi în pace s-a spulberat; în locul său, s-a impus coşmarul", a apreciat Steinmeier, la un eveniment al Confederaţiei Sindicatelor Germane (DGB) cu prilejul aniversării a 77-a de ani de la Capitularea Germaniei naziste.

Războiul de agresiune declanşat de Putin "distruge ordinea paşnică europeană obţinută şi menţinută de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial", a adăugat Steinmeier.

Intervenţia şefului statului german a dat startul evenimentelor dedicate aniversării înfrângerii nazismului de către aliaţi, marcate de războiul din Ucraina şi în cadrul cărora cancelarul german Olaf Scholz se va adresa în cursul serii concetăţenilor germani într-un mesaj televizat.

Vladimir Putin mesaj de 9 mai: La fel ca în 1945, victoria va fi a noastră

De cealaltă parte, preşedintele rus Vladimir Putin a revenit cu un mesaj prin care transmite că, "la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră", sporind comparaţiile între cel de-al doilea Război Mondial şi conflictul din Ucraina, într-un mesaj de felicitare transmis pentru 9 mai - cu prilejul celei de-a 77-a aniversări a victoriei asupra Germaniei naziste - liderilor şi cetăţenilor din mai multe ţări ex-sovietice, dar şi regiunilor separatiste din estul Ucrainei. 

"Astăzi, datoria comună este de a împiedica renaşterea nazismului, care a provocat atâtea suferinţe popoarelor din diferite ţări", a adăugat şeful statului rus, exprimându-şi dorinţa ca "noile generaţii să fie demne de amintirea taţilor şi bunicilor lor". "Este nevoie să conservăm şi să transmitem (...) adevărul despre faptele războiului, valorile spirituale comune şi tradiţiile de prietenie şi frăţie", a spus Putin, citat de Kremlin. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel