Preşedintele Federaţiei Spaniole, Luis Rubiales, demisionează după scandalul sărutului de la Cupa Mondială
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Luis Rubiales a anunţat că va demisiona din fruntea Federaţiei Spaniole de Fotbal, după ce a sărutat-o pe Jennifer Hermoso la ceremonia de premiere a campioanei mondiale. 

Preşedintele suspendat al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, şi-a anunţat demisia din funcţie, duminică seara, în urma scandalului imens provocat după ce a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jennifer Hermoso, la ceremonia de premiere a campioanei mondiale, transmite AFP.

Referitor la demisia mea, da, vreau să o fac, pentru că nu-mi pot continua munca, a declarat Rubiales, într-un interviu acordat jurnalistului britanic de televiziune Piers Morgan.

Rubiales a adăugat că anturajul său i-a spus: Luis, trebuie să ai grijă de demnitatea ta şi să-ţi continui viaţa. Dacă nu, le vei face rău oamenilor la care ţii şi sportului pe care îl iubeşti.

Demisia lui Rubiales a fost trimisă la ora 22:30 (ora României) preşedintelui interimar al Federaţiei, potrivit unei scrisori semnată de Rubiales şi publicată de presa spaniolă, la exact trei săptămâni de la izbucnirea scandalului, scrie Agerpres.

Cum şi-a motivat demisia Rubiales



Federaţia spaniolă a confirmat demisia într-un comunicat: A informat federaţia într-o scrisoare trimisă lui Pedro Rocha Junco (preşedintele interimar, n. red.). El a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte ale UEFA.

În scrisoarea sa de demisie, Rubiales a afirmat că a făcut acest gest din grijă pentru a proteja fotbalul spaniol, dar s-a apărat din nou de acuzaţiile că ar fi agresat-o pe Hermoso.

În urma rapidei suspendări dictate de FIFA şi a procedurilor deschise împotriva mea, era evident că nu mai puteam reveni în funcţie. Nu vreau ca fotbalul spaniol să fie prejudiciat de această campanie disproporţionată, a spus Rubiales, care şi-a exprimat încrederea în adevăr şi a promis că va face tot ce va putea pentru ca acesta să prevaleze.

Luis Rubiales, în vârstă de 46 de ani, divorţat şi tată a trei fete, aflat la cârma RFEF din 2018, a declanşat o furtună mediatică după ce a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso, pe 20 august, la Sydney, la ceremonia de premiere după titlul mondial cucerit de selecţionata "La Roja" în finala cu Anglia (1-0).

FIFA a anunţat ulterior că îl suspendă provizoriu pe preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal.

Selecţionerul echipei feminine a Spaniei, Jorge Vilda, un apropiat al lui Rubiales, a fost demis marţi din funcţie.

Parchetul spaniol a cerut, vineri, inculparea pentru agresiune sexuală a lui Rubiales, care riscă de la o amendă până la patru ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel