Preşedintele Dumei de Stat amenință liderii ţărilor care trimit arme Ucrainei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Алесь Усцінаў)
Sursă foto: Pexels (Алесь Усцінаў)
Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), a declarat luni că ţările care trimit arme în Ucraina sunt parte a conflictului, invită la o 'catastrofă', iar liderii lor ar trebui să fie traşi la răspundere în justiţie pentru aceasta, relatează EFE şi canalul de televiziune al Dumei, Dumatv.ru. 

'Trimiţând arme Ucrainei, ele devin parte a conflictului', a avertizat Volodin, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, într-un mesaj postat pe contul său Telegram.

'S-au pătat şi ar trebui să fie traşi la răspundere drept criminali de război'

'Toţi şefii de stat, care au luat decizia de a furniza arme Ucrainei, s-au pătat şi ar trebui să fie traşi la răspundere drept criminali de război', susţine Volodin, adăugând că 'prin acţiunile lor, aceşti şefi de stat împing lumea spre o catastrofă', potrivit Dumatv.ru.

'Liderii unei serii de ţări europene, cu Germania în frunte, ar putea provoca mari probleme popoarelor lor', a mai avertizat el. Volodin a acuzat Occidentul că 'nu a făcut nimic' pentru a proteja locuitorii din Donbas pe parcursul celor opt ani de când a început conflictul în estul Ucrainei (2014), iar 'acum fac tot ce pot pentru ca slavii să moară în Ucraina'.

Răspuns la măsurile similare luate de Occident

Cu o zi înainte, Volodin a propus confiscarea activelor comerciale ale ţărilor 'neprietenoase' prezente în Rusia, ca răspuns la măsurile similare luate de Occident.

La 24 februarie, Rusia a lansat o invazie în Ucraina pe care o numeşte 'operaţiune militară specială' pentru 'demilitarizarea' şi 'denazificarea' acestei ţări. Kievul şi Occidentul susţin că este vorba de un război de agresiune, neprovocat. Autorităţile ruse continuă să insiste că invazia în Ucraina a fost necesară pentru 'denazificarea' acestei ţări.

Peste 150 de oameni de ştiinţă de la diverse instituţii din lume care studiază genocidul şi nazismul afirmă că retorica Kremlinului nu este susţinută de fapte, notează BBC în limba rusă. Ideologia nazistă este interzisă prin lege în Ucraina, dar nici măcar partidele de dreapta şi de extrema dreaptă, adesea numite fasciste de propaganda rusă, nu se bucură de o popularitate semnificativă în rândul ucrainenilor, potrivit BBC în limba rusă, scrie Agerpres.

Citește și - Ucraina a închis în mod oficial cele 4 porturi maritime de la Marea Neagră şi Marea Azov capturate de Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel