Președintele Croației, declarație controversată despre Ucraina și Rusia. N-ar trebui să mire pe nimeni ce a zis pentru că și-a primit plata în avans de la Austria
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Președintele Cehiei
Președintele Cehiei
Zoran Milanovic, președintele Croației, a făcut o declarație controversată prin care se poziționează împotriva Occidentului, conform Dnevnik.hr.

Zoran Milanovic a spus că peninsula Crimeea, care a fost anexată de Rusia în 2014, nu va mai face parte niciodată din Ucraina. De asemenea, un critic vocal al politicii occidentale în Ucraina, Zoran Milanovic a spus că nu vrea ca țara lui să se confrunte cu ceea ce el a numit „consecințe potențial dezastruoase ale războiului din Ucraina”, notează presa din Croația.

Nu ar trebui să mire pe nimeni declarațiile lui Zoran Milanovic... că doar tocmai ce și-a primit plata în avans. Adică aliatul Rusiei, Austria, a permis Cehiei accesul în Schengen, iar României nu. Țărilor care fac politici anti-Ucraina, pro-Moscova, le merge bine în UE. „Elevii silitori” sunt pedepsiți, iar „repetenții”, care strică solidaritatea europeană, vulnerabilizează Europa, fac practic jocul Moscovei, sunt „promovați”. Rămâne de văzut cum va reacționa Uniunea Europeană la aceste defecțiuni din interior.  

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

Noua ambasadoare a SUA în Rusia, Lynne Tracy, a pledat luni pentru dialog cu Kremlinul, în pofida „tensiunii fără precedent" între Washington şi Moscova, transmite agenţia EFE.

„Ambasadoarea Tracy acordă o atenţie specială menţinerii dialogului între capitalele ţărilor noastre într-o perioadă de tensiuni fără precedent", a scris Ambasada SUA pe canalul său de Telegram.

Noua şefă a misiunii diplomatice americane îşi va axa activitatea de asemenea asupra cetăţenilor americani aflaţi în detenţie în Rusia şi asupra promovării legăturilor între popoarele rus şi american, se mai arată în acelaşi mesaj.

Lynne Tracy a fost primită luni la sediul Ministerului rus de Externe de viceministrul de externe rus Serghei Riabkov, căruia i-a înmânat copiile scrisorilor de acreditare. Ea a rămas la sediul MAE rus circa o jumătate de oră şi la plecare nu a făcut declaraţii de presă.

„Şefei misiunii diplomatice americane i s-a indicat că actuala direcţie a Washingtonului de confruntare este contraproductivă şi va conduce în mod inevitabil la consecinţe negative", a semnalat la rândul său MAE rus într-un comunicat.

Serghei Riabkov şi Lynne Tracy au abordat stadiul relaţiilor bilaterale, „care în ultima perioadă s-au agravat în mod dramatic din vina Washingtonului", notează MAE rus în textul difuzat.

„Partea rusă speră că ambasadoarea SUA va respecta strict în activităţile sale legislaţia rusă, va respecta normele şi uzanţele diplomatice şi va rămâne fidelă principiului neingerinţei în afacerile interne ale ţării în care se află", adaugă Ministerul rus de Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel