Președintele Comisiei Europene, mesaj de SUSȚINERE pentru români. Cristian Bușoi: Sunt convins că bugetul va crește
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cristian Bușoi, europarlamentar și raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021 – 2027, a declarat că este convins că bugetul programului va crește.

Cristian Bușoi, europarlamentar și raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021 – 2027, a declarat că este convins că bugetul programului va crește după declarațiile Ursulei von der Leyen, care și-a exprimat susținerea. 

"Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va crește. Îi sunt recunoscător președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru mesajul clar de susținere.", a declarat Cristian Bușoi. 

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a ținut astăzi un discurs în plenul Parlamentului European.

“Programul de Sănătate al Uniunii Europene trebuie să devină mai puternic”, a declarat Ursula von der Leyen în discursul anual privind starea Uniunii Europene.

Câți bani va primi programul

"Este încă o dovadă că eforturile mele ca raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE și ale colegilor mei din comisiile pentru Sănătate și Cercetare din Parlamentul European nu au rămas fără ecou. Sănătatea are nevoie de acest nou Program independent, EU4Health, pe care l-am negociat cu Comisia Europeană, dar și de o mai bună finanțare. Iar discursul de astăzi al președintelui Comisiei Europene mă îndreptățește să cred că Programul va primi mai mult de 1,7 miliarde de euro.", a declarat Cristian Bușoi într-un comunicat.

“Sunt recunoscătoare că acest Parlament este gata să lupte pentru mai multe finanțări și să remedieze reducerile făcute de Consiliul European. Și trebuie să ne consolidăm pregătirea pentru criză și gestionarea amenințărilor transfrontaliere pentru sănătate”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În discursul său, Ursula von der Leyen a mai subliniat necesitatea construirii unei Agenții pentru Cercetare și Dezvoltare Biomedicală – BARDA, care să răspundă amenințărilor de sănătate și urgențelor transfrontaliere, indiferent de natura lor. Totodată președintele Comisiei Europene a întărit nevoia consolidării activității Agenției Europene pentru Medicamente și a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. Nu în ultimul rând, președinta Comisiei Europene a anunțat că anul viitor va convoca un Summit global pentru Sănătate în Italia, care să le demonstreze europenilor că “Uniunea nostră este acolo pentru a-i proteja pe toți”.

COMUNICAT DE PRESĂ Cristian Bușoi: Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va crește. Îi sunt...

Publicată de Cristian Bușoi pe Miercuri, 16 septembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel