Președintele CJ Harghita a sărbătorit cu bere decizia demolării crucilor românești din Valea Uzului. Marius Pașcan: Cum vă mai rabdă pământul acestei țări?
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
reședintele CJ Harghita a sărbătorit cu bere decizia demolării crucilor românești din Valea Uzului. Marius Pașcan: Cum vă mai rabdă pământul acestei țări? / Foto: Facebook PMP
reședintele CJ Harghita a sărbătorit cu bere decizia demolării crucilor românești din Valea Uzului. Marius Pașcan: Cum vă mai rabdă pământul acestei țări? / Foto: Facebook PMP
Vicepreședintele PMP vine cu o reacție tranșantă, după ce președintele Consiliului Județean Harghita a sărbătorit cu bere decizia instanței privind demolarea crucilor românești ridicate în Cimitirul din Valea Uzului.

Vicepreședintele PMP, Marius Pașcan, vine cu o reacție tranșantă, după ce președintele Consiliului Județean Harghita, Borloby Csaba, a sărbătorit cu bere decizia instanței privind demolarea crucilor românești ridicate în Cimitirul din Valea Uzului.

"Cum vă mai rabdă pământul acestei țări, PSD și PNL, să vă faceți că nu vedeți și să mențineți în guvernarea României UDMR? Cât de ticălos să fii, ce scârbe și profanatori cei cu care ești aliat la guvernarea României?

Într-o postare Facebook, președintele Consiliului Județean Harghita, udemeristul Borboly Csaba, a ținut să sărbătorească hotărârea prin care crucile ostașilor români din cimitirul de la Valea Uzului vor fi demolate, în temeiul unei sentințe ticăloșite a instanței de judecată.Zice acest extremist, care acționează consecvent pentru autonomia teritorială pe criterii etnice a pretinsului ținut secuiesc că, citez, "Verdictul este definitiv și irevocabil: Crucile de beton trebuie demolate în cimitirul militar Úzvölgy. (...) În loc să sparg șampania, îmi ridic berea "Csíki" pentru succesul comun".

Acești reprezentanți ai comunității maghiare din România au ajuns să nu mai încapă de români, deranjându-i până și crucile eroilor români din cimitirul Valea Uzului. Nu numai că acționează permanent subminând statul român și conviețuirea pașnică, frățească, dintre maghiarii și românii de rând dar au ajuns, cu complicitatea justiției și a unor magistrați obtuzi, să atace crucile unor eroi și simbolistica sacră a poporului român.

Marius Pașcan: Rușine să vă fie tuturor, profanatorilor!

Cum vă mai rabdă pământul acestei țări, PSD și PNL, să vă faceți că nu vedeți și să mențineți în guvernarea României UDMR?

La instalarea mea ca prefect al județului Mureș, în 2009, am găsit 26 de procese de retrocedare către urmași ai foștilor grofi și nobili unguri a circa 130 de mii de hectare de pădure și terenuri cu vegetație forestieră din județul Mureș. Toate se aflau în diverse faze la instanțele de judecată cu sentințe nefavorabile pentru a rămâne în proprietatea publică a statului român. Deși România îi despăgubise pe respectivii grofi, răscumpărase respectivele proprietăți însutit, instanțele din județul Mureș, se pare influențate oneros, decideau injust retrocedarea pe bandă rulantă a acestora către respectivii grofi (unii, înrolați în armata horthystă, care au luptat împotriva României și au fost condamnați ulterior pentru crime de război).

Am solicitat strămutarea majorității acestor cauze, care au ajuns la diverse instanțe din alte județe ale țării și, în temeiul probelor prezentate, în mod legitim și just, Instituția Prefectului Mureș a început să câștige prin sentințe definitive, irevocabile respectivele procese. În prezent, în virtutea acestor procese, continuate de prefecții care mi-au succedat în funcție, aproape 100 de mii de hectare de pădure din județul Mureș au rămas definitiv în proprietatea statului român. Să știți că întotdeauna, prin faptele sale, omul sfințește locul, precum și funcția de demnitate publică. La fel o poate și batjocori, dezonora, așa cum fac cei care guvernează astăzi împreună cu UDMR, adică PSD și PNL. Rușine să vă fie tuturor, profanatorilor!", a scris Marius Pașcan pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel