Preşedintele CIO, încântat de modul în care decurg pregătirile pentru JO 2020
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a afirmat că nu a văzut niciodată un oraş mai pregătit decât Tokyo, cu exact un an înaintea startului Jocurilor Olimpice de vară care vor avea loc în capitala Japoniei, informează agenţiile Kyodo şi EFE.

Bach a făcut aceste afirmaţii în intervenţia pe care a avut-o în cadrul evenimentului organizat în capitala niponă pentru marcarea acestui moment, la care a fost prezent şi prim-ministrul japonez Shinzo Abe, alături de reprezentaţii comitetului nipon de organizare Tokyo-2020 şi alţi responsabili sportivi din Ţara Soarelui Răsare.

"Pregătirile înregistrează progrese excelente. Pot spune cu adevărat că nu am văzut niciodată un oraş olimpic mai bine pregătit decât Tokyo, cu un an înaintea Jocurilor Olimpice", a spus conducătorul CIO.

"Peste un an, Japonia va face istorie. Atunci când JO 2020 de la Tokyo vor începe, ochii întregii lumi vor fi îndreptaţi către Japonia", a mai spus Thomas Bach, subliniind totodată că "Jocurile Olimpice sunt singurul eveniment capabil să unească toate ţările lumii în aceste vremuri fragile pe care le trăim".

Prima Olimpiadă de vară organizată de Japonia în ultimii 56 de ani va avea loc între 24 iulie şi 9 august 2020 şi va cuprinde 339 de probe din cadrul a 33 de discipline sportive. La competiţie vor lua parte "sportivi din 206 ţări de pe întreaga planetă, precum şi o echipă de refugiaţi", a mai adăugat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic.

Capitala niponă va găzdui anul viitor şi Jocurile Paralimpice, între 25 august şi 6 septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel