Președintele Barcelonei vrea ca SuperLiga europeană să înceapă sezonul următor
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agepres
Foto: Agepres
Președintele FC Barcelona, Joan Laporta, a făcut declarații surprinzătoare vineri, sugerând că proiectul SuperLigii europene ar putea fi lansat încă din sezonul următor sau cel târziu în 2025-2026.

Potrivit acestuia, în competiție ar putea participa 16 sau 18 echipe.

"SuperLiga ar putea începe încă din sezonul următor sau în 2025-2026. Dacă nu va fi așa, voi reconsidera", a explicat Laporta într-un interviu acordat postului de radio RAC1.

În 2021, 12 cluburi, printre care FC Barcelona și Real Madrid, au anunțat crearea propriei competiții private, SuperLiga Europeană, cu un potențial comercial enorm, în scopul de a concura cu Liga Campionilor. Cu toate acestea, UEFA și FIFA au amenințat cu sancțiuni și au adoptat reguli pentru a împiedica crearea acestei competiții.

Deși instanțele europene au dat câștig de cauză UEFA la sfârșitul lui decembrie 2023, considerând că normele forului contravin legislației privind concurența, Laporta vede această decizie ca pe o oportunitate pentru reînvierea SuperLigii.

Pentru Laporta, SuperLiga ar reprezenta un nou model financiar atractiv pentru cluburi, oferindu-le o sumă minimă de 100 de milioane de euro fără a fi necesar să câștige Liga Campionilor. El a descris competiția ca pe o "SuperLigă continentală", enumerând cluburi precum Inter, Milan, Napoli, Roma, Real Madrid, Marseille, Sporting, Benfica, Porto, Ajax Amsterdam, Feyenoord, PSV Eindhoven, Anderlecht și Bruges ca posibili participanți.

"Asta înseamnă 16 sau 18 echipe. Cred că ar fi mai bine să fie 16", a adăugat Laporta, sugerând că o competiție mai restrânsă ar putea oferi o dinamică mai intensă și ar evita diluarea valorii.

Cu toate acestea, poziția cluburilor engleze, care s-au retras inițial din SuperLigă și au rămas în Liga Campionilor, reprezintă un obstacol major. Laporta a recunoscut acest lucru, dar a subliniat că este în continuare deschis la ideea unei SuperLigi europene, văzând-o ca pe o evoluție naturală și necesară a competiției europene de cluburi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel