Președintele Azerbaidjanului, într-o conversație cu Putin, și-a cerut scuze pentru moartea soldaților ruși din Nagorno-Karabah
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Președintele Azerbaidjanului, într-o conversație cu Putin, și-a cerut scuze pentru moartea soldaților ruși din Nagorno-Karabah / Foto: Kremlin.ru
Președintele Azerbaidjanului, într-o conversație cu Putin, și-a cerut scuze pentru moartea soldaților ruși din Nagorno-Karabah / Foto: Kremlin.ru
Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, într-o conversație cu Vladimir Putin, și-a cerut scuze pentru moartea soldaților ruși din Nagorno-Karabah.  

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, într-o convorbire telefonică cu președintele rus Vladimir Putin, care a avut loc la inițiativa părții azere, și-a cerut scuze pentru moartea soldaților ruși, transmite serviciul de presă al Kremlinului, scrie Interfax.

VEZI ȘI: Ministerul rus al Apărării anunță că mai mulți soldați ruși au fost uciși în Nagorno-Karabah

"Aliev și-a cerut scuze și și-a exprimat profundele condoleanțe cu privire la moartea tragică a personalului militar al contingentului rus de menținere a păcii din Karabah, pe 20 septembrie. S-a subliniat că se va desfășura cea mai amănunțită anchetă a incidentului și toți cei responsabili vor fi pedepsiți corespunzător", se arată într-un comunicat de presă.

Se observă că, în acest sens, parchetele generale ale celor două țări sunt în strânsă legătură.

"Președintele Azerbaidjanului și-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a oferi asistență financiară familiilor victimelor", a informat serviciul de presă al Kremlinului.

Cu o zi înainte, Ministerul rus al Apărării a raportat că o mașină cu trupe rusești de menținere a păcii a fost atacată în Karabah în timp ce se întorcea de la un post de observare. Militarii ruși din mașină au murit.

Primii suspecți în cazul morții soldaților ruși din Nagorno-Karabah au fost reținuți

Comandantul corpului forțelor armate azere, ai cărui subordonați sunt vinovați de moartea personalului militar al contingentului rus de menținere a păcii din Karabah, a fost eliberat din funcție, a declarat o sursă din agenția rusă de aplicare a legii.

"Primii suspecți de crimă au fost reținuți", a adăugat sursa.

Cu o zi înainte, Ministerul rus al Apărării a informat că o mașină cu trupe rusești de menținere a păcii a fost atacată în Karabah, iar mai mulți soldați au murit.

"Pe 20 septembrie, în timp ce se întorcea de la un post de observație al contingentului rus de menținere a păcii în zona satului Dzhanyatag, o mașină cu personal militar rus a intrat într-un foc cu arme de calibru mic. În urma atacului, personal militar din mașină a murit. Pentru a clarifica toate împrejurările incidentului, reprezentanții ruși și azeri ai anchetei lucrează la fața locului", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel