Urmărește emisiunea live
Președintele Austriei: România și Bulgaria sunt pregătite pentru Schengen. Sunt îngrijorat de reputația țării mele / Critici dure la adresa lui Nehammer
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres
Alexander Van der Bellen, președintele Austriei, spune că România și Bulgaria sunt pregătite pentru spațiul Schengen.

„România și Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen. Sunt îngrijorat de reputația Austriei în fața partenerilor noștri europeni”, a declarat președintele austriac Alexander van der Bellen într-o conversație cu reprezentantul permanent al UE în Austria, Martin Zellmeier, conform Kleine Zeitung, citat de bulgaria.posten.com.

„Desigur, trebuie să știm cine intră în UE și Austria, cine solicită azil. Și, desigur, UE trebuie să-și controleze frontierele externe”, a spus Van der Bellen. 

„Atunci când companiile austriece consacrate care operează cu succes în România spun că sunt îngrijorate de politica actuală austriacă, aceste voci ar trebui luate în serios. Este vorba despre cifre de afaceri reale și locuri de muncă reale. Atât în România, cât și aici, în Austria. În acest sens, sper că se va găsi în curând o soluție care să ajute la calmarea situației”, spune președintele austriac.

Potrivit acestuia, blocarea aderării la Schengen trimite, de asemenea, un semnal îngrijitorilor din ambele țări.

CITEȘTE ȘI     -    ”Bulgaria primește tot mai mult sprijin pentru aderarea sa la Schengen” anunță președintele bulgar. Radev mulțumește Vienei

Zellmeier: Aderarea la Schengen va crește securitatea

Potrivit lui Zellmeier, aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen „va spori și mai mult securitatea, iar frontiera externă a acestor țări va fi considerată ca o frontieră comună a UE”.

„România și Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen. Sunt îngrijorat de reputația Austriei în fața partenerilor noștri europeni”, a declarat președintele austriac Alexander van der Bellen. Dar, potrivit acestuia, Sofia și Bucureștiul îndeplinesc criteriile de aderare la Spațiul Schengen.

CITEȘTE ȘI      -      Ministrul lui Nehammer spune că Rusia rămâne importantă pentru Europa. El apără și Raiffeisen Bank, după ce aceasta a creditat Banca Centrală Rusă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel