Președintele Africii de Sud a fost testat pozitiv pentru COVID-19, posibil varianta Omicron
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Cyril Ramaphosa
Sursă foto: Cyril Ramaphosa
Președintele sud-african a fost testat pozitiv la infecția cu coronavirus, varianta Omicron. 

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a fost testat pozitiv pentru coronavirus pe fondul prevalenței tot mai mari a variantei Omicron în țară, relatează Sky News. Nu se știe încă dacă bărbatul de 69 de ani este infectat cu varianta Omicron, despre care se crede că reprezintă mai mult de 70% din cazurile din țara africană. 

Președintele primește tratament pentru simptome ușoare, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale. 

Ramaphosa se autoizolează în Cape Town

Ramaphosa, care are schema completă de vaccinare, a făcut un test COVID-19 duminică, după ce a început să se simtă rău, iar acum se autoizolează în Cape Town. El și-a delegat responsabilitățile vicepreședintelui David Mabuza pentru întreaga săptămână. 

Președintele Ramaphosa a spus că propria infecție servește drept avertizare pentru toți oamenii din țară, mai ales pentru cei care nu sunt vaccinați, sfătuindu-și cetățenii să rămână vigilenți pentru a se feri de infecție, se arată în comunicat.

Vaccinarea rămâne cea mai bună protecție împotriva bolii severe și a internării în spital.

Tur african al președintelui

Domnul Ramaphosa a vizitat patru țări din Africa de Vest săptămâna trecută, întorcându-se din Senegal miercurea trecută. O parte din delegația sa a fost testată pozitiv în Nigeria și s-a întors direct în Africa de Sud, dar Ramaphosa a fost testat negativ pe tot restul călătoriei, potrivit biroului său.

Varianta Omicron se răspândește extrem de repede

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat, luni, 13 decembrie, că varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte într-un „ritm fenomenal” şi reprezintă aproximativ 40% din totalul infecţiilor din Londra.

Autorităţile au făcut apel la populaţie să facă doza trei, deoarece persoanele care au fost vaccinate cu două doze sunt parţial vulnerabile.

De la depistarea primelor cazuri de Omicron pe 27 noiembrie în Marea Britanie, premierul Boris Johnson a impus restricţii mai dure şi a declarat că un „val uriaş” de Omicron este pe cale să lovească naţiunea.

Autorităţie britanice spun că, dacă nu se iau măsuri, până la sfârşitul lunii ar putea exista un milion de persoane infectate cu Omicron, despre care oamenii de ştiinţă spun că poate infecta şi persoanele imunizate cu două doze.

„Ceea ce ştim acum despre Omicron este că se răspândeşte într-un ritm fenomenal, ceva ce nu am mai văzut până acum”, a declarat secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, la Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel