Președinte – Guvern. Laufer, ce trebuie făcut, altfel „vom pierde”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
„ Politica externă a unui stat nu se poate face cu unul care trage într-o direcție, iar celălalt în direcția opusă”, susține Ilan Laufer.

„Consider că o republică semi-prezidențială nu funcționează, fiindcă, în România, așa cum se întâmplă în ultimii ani, președintele are o poziție și din punct de vedere al politicii externe, iar Guvernul are o altă poziție. Politica externă a unui stat nu se poate face cu unul care trage într-o direcție, iar celălalt în direcția opusă", a declarat, în cadrul unui interviu acordat DCNews, Ilan Laufer.

„Trebuie să te întrebi cât de mult pierde România în politica externă. Este un punct pe care suntem obligați să-l rezolvăm, altfel vom pierde în continuare. Iar pierderea pentru noi, ca și țară, este foarte mare. Gândiți-vă ce ar însemna o politică externă a României unitară, mai ales în această perioadă a președinției Consiliului UE", a spus Ilan Laufer.

„Vom putea avea politică externă în momentul în care vom avea republică prezidențială sau parlamentară", a concluzionat Ilan Laufer.

Răspunsul complet, mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel