Președinte de partid, reținut de DNA - Ultimă oră!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Un președinte de partid a fost reținut de DNA. 

Preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, a fost reținut de DNA. El era audiat de către procurorii anticorupție încă de la primele ore ale dimineții. Informația a venit inițial pe surse, în jurul orei 8. Acum, DNA anunță oficial reținerea pentru 24 de ore a liderului de partid. 

Conform comunicatului DNA, Dănuț Pop este acuzat de infracțiunea de trafic de influență. Procurorii îl acuză că, în perioada noiembrie 2021 - februarie 2022, politicianul ar fi pretins și ar fi primit, prin intermediar, aproximativ 10.000 de euro, în patru tranșe. 

În schimbul banilor primiți, liderul de partid ar fi lăsat să se înțeleagă că ar fi avut influență asupra unui deputat, pe care urma să-l determine să angajeze o anumită persoană în funcția de consilier, în cabinetul său. 

Procurorii DNA anunță că în ziua următoare, politicianul va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. 

Citește și: Ruben Lațcău a ajuns la DNA Timișoara. Audieri în dosarul Colterm

Iată comunicatul complet al DNA: 

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 noiembrie 2022, a unui inculpat, președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranșe (4.000 euro  - noiembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021 și 10.000 lei - februarie 2022).

În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv. 

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 10 noiembrie 2022, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019” anunță comunicatul oficial DNA. 

EXCLUSIV  Armand, ”aroganță infinită”: USR uită că urla ”fără prag pentru hoție”. Ciuvică: 3.000 de lei, mizilic pentru Drulă. Iohannis să o bage la pușcărie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel