Presa, interzisă la dezbaterile bugetului de stat din Parlament
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Presa interzisă
Presa interzisă

Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament au decis, miercuri, ca accesul presei la dezbaterile privind proiectul bugetului de stat să fie limitat. Astfel, reprezentanții mass-media vor avea acces la dezbaterile generale, restul discuţiilor privind amendamentele putând fi urmărite pe site-ul Legislativului.

În urma noilor măsuri, presa ar urma să aibă acces miercuri, două ore la dezbaterile generale, urmând ca în celelalte zile, jurnaliștii să fie prezenți doar 30 de minute dimineaţa şi o altă jumătate de oră după-amiază. Preşedintele Comisiei buget-finanţe din Camera Deputaţilor, liberalul Dan Radu Ruşanu, a susţinut că reprezentanții mass-media pot urmări dezbaterile privind amendamentele depuse la proiectul de buget pe site-ul Camerei Deputaţilor. Decizia a fost luată cu 24 de voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”.

Petre Petrescu (PSD), Gheorghe Ialomiţeanu (PDL) şi Liliana Mincă (PPDD) au susţinut că accesul presei la şedinţa Comisiei pentru buget-finanţe este „binevenit” şi nu ar trebui limitat accesul acesteia. „Niciodată, nici când PDL ne punea pumnul în gură, la Cameră - când am discutat noi despre buget - nu am adoptat o astfel de măsură, eu cred că prezenţa presei este binevenită, nu cred că există un element care să ne conducă la o astfel de concluzie. Şedinţa este publică”, a spus Petrescu. De asemenea, fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu, a precizat că nu consideră un lucru rău ca presa să aibă acces la şedinţa comisiei de buget-finanţe. „Eu spun că presa trebuie să fie prezentă”, a relatat acesta, în cadrul şedinţei. La rândul său, deputata Liliana Mincă a punctat că mass-media trebuie să fie prezente la această şedinţă, apreciind că presa „nu sufocă sub nicio formă”. Decizia ca presa să participe doar la dezbaterile generale a fost luată cu 24 voturi „pentru”, 11 voturi „împotrivă”. Jurnaliştii vor lua interviuri din partea membrilor comisiei sau a reprezentanţilor ministerelor pe holul comisiei, scrie NewsIn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel